voetbalzone

‘In de nationale ploeg van Kroatië is geen plek voor homoseksuelen’

Thijs Post09 nov 2010, 20:01
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2010, 20:01
Advertentie

Homoseksuele voetballers die de hoop hebben om de nationale ploeg van Kroatië te bereiken kunnen maar beter hun geaardheid verzwijgen. De 73-jarige Vlatko Markovic, voorzitter van de Kroatische voetbalbond (HNS), heeft laten weten dat er onder zijn bewind ‘geen plaats is voor homoseksuelen in de nationale ploeg van Kroatië’. Het is niet voor het eerst dat Markovic met een controversiële uitspraak in het nieuws komt.

Op een vraag van de krant Vecernji List of hij in zijn carrière als speler wel eens te maken heeft gehad met homoseksuele voetballers antwoordde de bestuurder: “Gelukkig spelen alleen normale mensen voetbal.” Het is overigens niet voor het eerst dat Markovic met een vreemde opmerking in het nieuws komt. In 2009 meende hij dat de Premier League-clubs hadden afgesproken om Kroatische voetballers expres te blesseren met het oog op de WK-kwalificatiewedstrijden tussen beide landen.

Markovic speelde in zijn carrière als voetballer zijn meeste duels voor Dinamo Zagreb. Als trainer stond hij aan het roer van diverse clubs, onder meer Dinamo Zagreb, Standard Luik en Rapid Wien. In 1999 werd hij gekozen als voorzitter van de voetbalbond in Kroatië. Zowel in 2002 als 2006 overleefde hij een nieuwe verkiezing met unanimiteit van stemmen.

Bezig met laden …