voetbalzone

'In de Premier League is het makkelijker om te scoren dan in Italië'

Matthijs van Laar14 apr 2015, 13:32
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2015, 13:32
Advertentie
voetbalzone

De Premier League staat hoger aangeschreven dan de Serie A, maar volgens Carlos Tévez valt het met het niveauverschil wel mee. De Argentijnse spits van Juventus vond dit seizoen 25 keer het net, waarvan 17 in de reguliere competitie. Daarmee zit hij nog altijd 6 treffers onder zijn record, dat hij vestigde in dienst van Manchester City: 23 goals.

Tévez verwacht niet dat hij dat aantal ooit zal halen in Italië. "Het is veel eenvoudiger om te scoren in de Premier League. De bal is altijd in beweging, overal op het veld is actie en het middenveld bestaat bijna niet", zegt hij in La Repubblica "Hier sta je als spits tegen vijf verdedigers. Dat is een stuk lastiger. De Italiaanse competitie is van een hoog niveau."

Dat hij desondanks het topscorerklassement aanvoert, is volgens de 31-jarige goalgetter vooral te danken aan de geweldige steun die hij krijgt. "Mijn ploeggenoten en coach Massimiliano Allegri geven me zoveel vertrouwen. Ik ben erg blij met de wijze waarop hij me laat spelen. We hebben een deal gesloten: ik mag doen wat ik wil met de bal, zolang ik mijn verdedigende taken netjes uitvoer."

Bezig met laden …