voetbalzone

In de wandelgangen (3/7): Rijkste man op aarde wil titel voor Atlético

Thijs Post31 okt 2012, 10:00
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2012, 10:00
Advertentie
/
De Turkse voetbalbond heeft bondscoach Abdullah Avci nog niet ontslagen, maar de opvolger is al wel bekend. De TFF zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Mircea Lucescu, de succescoach van Shakhtar Donetsk. Turkije pakte in de eerste vier WK-kwalificatiewedstrijden slechts drie punten. De Roemeen Lucescu, die met Shakhtar onder meer de UEFA Cup won, moet Ay-Yildizlilar uiteindelijk naar het eindtoernooi in Brazilië leiden. (Telegol)
/
Fenerbahçe lijkt de terugkeer van André Santos, linkerverdediger van Arsenal, definitief uit het hoofd te hebben gezet. De club van Dirk Kuyt, die het seizoen met slechts drie overwinningen in negen competitiewedstrijden slecht is begonnen, heeft de interesse namelijk verlegd naar Carlitos. Die 27-jarige verdediger is zeker geen onbekende voor Fener, want met AEL Limassol is hij de tegenstander van de Turken in de Europa League. (Sporx)
/
De rijkste man op aarde, Carlos Slim, heeft interesse in een overname van Atlético Madrid. De miljardair uit Mexico is uit op direct succes en heeft geen trek om zoals Málaga geleidelijk de weg naar de top te vinden. Slim, die aandelen bezit van Pachuca, wil met Atlético voor de landstitel gaan en dat is een mooie uitdaging in een land waar Barcelona en Real Madrid steevast als eerste of tweede eindigen. (AS)
/
AC Milan mag zichzelf eens goed achter de oren krabben. De Italiaanse topclub stuurde verdediger Mario Sampirisi uit de jeugdopleiding weg, maar de negentienjarige stopper van Genoa komt via een omweg alsnog in de absolute top terecht. Chelsea, de Manchester-clubs en Liverpool zouden achter hem aanzitten en zaakwaarnemer Giuseppe Riso bevestigt nu. “Het klopt, maar er zijn ook Italiaanse clubs geïnteresseerd”, zegt hij. (TMW)
/
Étienne Capoue is hoe dan ook van plan om in januari naar Benfica te verkassen. De 24-jarige middenvelder staat nog onder contract bij Toulouse, maar de Frans international wil de club uit zijn vaderland per se verlaten. De controleur heeft aan voorzitter Olivier Sadran laten weten dat hij in de winterse transferperiode koste wat kost weg wil en hoopt dat Benfica bereid is om diep voor hem in de buidel te tasten. (A Bola)
/
Roberto Carlos is momenteel directeur bij Anzhi Makhachkala en traint ook nog altijd mee bij de Russen. De Braziliaan ambieert echter een trainerscarrière. “Het is geweldig om directeur te zijn en de verantwoordelijkheid te dragen die daarbij hoort, maar mijn ambitie ligt op het veld. Dat is wat ik wil”, vertelt de oud-linksback, die vooral furore maakte bij Real Madrid en roem vergaarde met zijn ventieltrap. (Diverse Braziliaanse media)
/
Het huwelijk tussen Nani en Manchester United is definitief op de klippen gelopen. Beide partijen waren al weken, zo niet maanden in gesprek over de verlenging van het contract, maar de Portugese aanvaller heeft een nieuwe aanbieding van zijn werkgever opnieuw afgeslagen. Het ligt hierdoor in de lijn der verwachting dat de 25-jarige rechtsbuiten, die nog tot medio 2014 vastligt in Engeland, in de winter of na het seizoen vertrekt. (Daily Mail)
/
Robinho heeft er bij het clubbestuur van AC Milan op aangedrongen om een transfer naar Santos mogelijk te maken. De Braziliaan staat nog tot medio 2014 onder contract, maar zijn oude werkgever wil hem terughebben en dat gevoel is wederzijds. De Italianen willen echter een geldbedrag plus een nog onbekende verdediger terwijl Santos alleen bereid is om een som van vijftien miljoen euro te betalen. (La Gazzetta dello Sport)
Bezig met laden …