voetbalzone

In de wandelgangen (10/10): Van der Vaart en Seedorf op één middenveld

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2012, 21:30
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2012, 21:30
Advertentie
/
Francesco Guidolin loodste Udinese voor een tweede keer op rij naar de Champions League. Of de trainer dat zelf nog mee gaat maken is echter de vraag. “Ik ben erg blij, maar ik ben ook erg vermoeid, en ik moet rusten. Ik denk ook dat ik lang rust nodig heb, want ik weet niet of ik nog een seizoen met vijftig wedstrijden vol ga houden. Ik ga snel met de clubleiding in gesprek”, aldus de coach van i Zebrette. (Sky Italia)
/
Nicklas Bendtner wil niet bij Sunderland blijven en dat komt prima uit, want Sunderland wil ook niet verder met de aanvaller. Bendtner werd in het afgelopen seizoen gehuurd van Arsenal en presteerde prima, maar gedroeg zich als de ster van het team. Toen de Deen zondag te laat kwam en de spelersbus miste, vond Martin O'Neill het welletjes geweest en besloot hij definitief geen poging te ondernemen om Bendtner te behouden. (Daily Mirror)
/
Rafael van der Vaart speelt na het EK mogelijk met Jan Vertonghen én Clarence Seedorf in een elftal. Tottenham Hotspur hoopt dat de ervaren middenvelder, die een aflopend contract met AC Milan heeft, positief staat tegenover een avontuur in de Premier League. Hoewel Seedorf een goed salaris verlangt en Tottenham niet de rijkste club van Engeland is, valt een akkoord over een eenjarig contract niet uit te sluiten. (Il Tempo)
/
Het Chinese Shanghai Shenhua bereidt een miljoenenbod voor op Kaká. De aanvallende middenvelder verlaat Real Madrid wellicht na dit seizoen en vooral Paris Saint-Germain en ex-club AC Milan leken voor hem in de markt. De Chinezen hebben zich echter ook gemeld en beschikken over voldoende financiële middelen: Real kan 25 miljoen euro opstrijken, voor Kaká zelf is vijftien miljoen weggelegd. (El Economista)
/
Cris weet niet of hij nog een negende seizoen bij Olympique Lyon gaat meemaken. De 34-jarige verdediger speelt sinds 2004 voor de Franse club, maar houdt rekening met een vertrek. “Mijn toekomst? We zullen zien, ik ga praten met de trainer en de voorzitter. Maar we spelen niet in de Champions League en dus moeten er spelers verkocht worden na dit seizoen”, beseft de voormalig Braziliaans international. (Le Progrés)
/
Roberto Mancini hoopt ook de komende jaren nog succesvol te zijn bij Manchester City. De Italiaanse oefenmeester staat nog een jaar onder contract bij the Citizens, maar wil dat graag verlengen. “We hebben het daarover nog niet gehad, maar ik heb het hier naar mijn zin”, zegt de coach van de kersverse kampioen van Engeland. “Wat mij betreft gaan we snel in gesprek”, heeft Mancini laten weten. (La Gazzetta dello Sport)
/
Claudio Ranieri is inderdaad een kandidaat om trainer van Fiorentina te worden.La Viola is op zoek naar een vervanger van de ontslagen Delio Rossi, en sinds zijn vertrek bij Internazionale zit Ranieri zonder club. De Italiaanse coach geeft toe dat hij al een gesprek heeft gehad in Florence, waar hij al eerder werkte. “Het zou een eer zijn als ze me daadwerkelijk terug zouden vragen”, heeft Ranieri gezegd. (Corriere dello Sport)
/
Er is voorlopig maar één kandidaat om Georges Leekens op te volgen. De bondscoach van België kondigde deze week verrassend zijn vertrek aan, maar de Belgische voetbalbond is al op zoek naar een vervanger. Marc Wilmots is tot nu toe de enige gegadigde. “Maar ondertussen zal ook in het buitenland bekend zijn dat België een nieuwe bondscoach zoekt”, vertelt Philippe Collin namens de KBVB. (Het Nieuwsblad)
Bezig met laden …