voetbalzone

‘In een wedstrijd bij Ajax komt er meer ruimte en dan is hij op zijn best’

Yanick Vos22 jan 2019, 06:41
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2019, 06:41
Advertentie

Sam Lammers wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan sc Heerenveen en de talentvolle spits maakte zondag in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax een uitstekende indruk. Met twee doelpunten en een assist leverde hij een grote bijdrage aan het 4-4 gelijkspel tegen de Amsterdammers. Gerald Sibon heeft hoge verwachtingen van Lammers. De oud-spits verwacht dat Lammers in de toekomst uit kan groeien tot de eerste spits van de Eindhovenaren.

“Een zwaluw maakt nog geen zomer zegt men dan”, reageert Sibon in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Hoewel hij een slag om de arm houdt, is hij positief over Lammers. “Je ziet duidelijk dat hij zich ontwikkelt. Natuurlijk komt er in een wedstrijd bij Ajax meer ruimte en dan is hij op zijn best. Maakt een tegenstander het klein, dan heeft hij het soms lastig. Daarin kan hij zich nog ontwikkelen.”

Sibon vindt het een goede zaak dat Lammers dit seizoen op huurbasis in Friesland speelt. “De signalen zijn hoopgevend. Hij had dit jaar in Friesland sowieso nodig en je ziet ook dat er een flinke stap tussen Jong PSV en Jong Ajax en de eerste elftallen van PSV en Ajax kan zitten”, aldus de voormalig aanvaller van onder meer PSV en Heerenveen. “Voor Sam is het uitstekend dat hij niet meer in de Eerste Divisie speelt en nu op een niveau hoger wordt klaargestoomd voor meer.”

Lammers was dit seizoen in de Eredivisie acht keer trefzeker. Sibon ziet nog genoeg ruimte voor verbetering. "In de tweede seizoenhelft moet hij niet alleen scoren, maar ook belangrijk blijven voor het team. Dat een regisseur als Schaars in de buurt is, kan zijn ontwikkeling versnellen."

Bezig met laden …