voetbalzone

'In 1996 hoopte ik op de Gouden Bal, na het winnen van de CL en het WK'

Bart Kruyt14 okt 2012, 10:45
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2012, 10:45
Advertentie

Alessandro Del Piero heeft zijn eerste doelpunt voor Sydney FC te pakken. De aanvaller benutte een vrije trap in de competitiewedstrijd tegen Newcastle Jets, dat desondanks met 2-3 verloren ging. "Natuurlijk ben ik gelukkig met het doelpunt, maar ik baal dat we verloren hebben. Hopelijk kan ik dit seizoen nog veel doelpunten maken", zei Del Piero na afloop.

/

De 37-jarige Italiaan is in Australië om zijn loopbaan af te bouwen, na negentien jaar voor Juventus te hebben gespeeld. "Of ik ergens spijt van heb? Nee, absoluut niet", zei Del Piero. "Maar ik baal natuurlijk wel van bepaalde nederlagen, zoals de EK-finale uit 2000 en de verloren Champions League-finales. In 1996 hoopte ik op de Gouden Bal, na het winnen van de Champions League en de wereldbeker."

De Gouden Bal ging in 1996 echter niet naar Del Piero, maar naar de Duitser Matthias Sammer. Een jaar later won de Braziliaan Ronaldo de prijs. "Het zou leuk zijn geweest als ik ooit met hem had mogen samenspelen", zei Del Piero. "Ik heb in mijn loopbaan tegen allerlei grote voetballers gespeeld, maar Ronaldo was de beste waar ik ooit tegenover stond."

Bezig met laden …