voetbalzone

‘In januari kunnen voetballers als Cuenca en Afellay de club verlaten’

Daniel Cabot Kerkdijk13 nov 2013, 23:00
Laatst bijgewerkt: 13 nov 2013, 23:00
Advertentie

Ibrahim Afellay en Isaac Cuenca mochten dit seizoen voor hun kans vechten bij de A-selectie van Barcelona, maar de kans is groot dat het tweetal in de winterse transferperiode reeds van club verandert. Volgens Andoni Zubizarreta, technisch directeur van de Catalanen, bestaat de mogelijkheid dat Afellay en Cuenca in januari naar een andere club gaan.

/

“We overwegen om in januari geen enkele voetballer aan te trekken”, verzekerde Zubizarreta in gesprek met Esport3. “In januari kunnen voetballers als Cuenca en Afellay de club verlaten, dat is een mogelijkheid.” Beide spelers waren geblesseerd teruggekeerd van hun verhuurperiodes bij respectievelijk Schalke 04 en Ajax en speelden dit seizoen, hoofdzakelijk door blessureleed, geen enkele minuut voor het Barcelona van coach Gerardo Martino.

Het is maar de vraag of clubs op de komst van Afellay zitten te wachten. De 27-jarige middenvelder is langzaamaan herstellende van een peesblessure in zijn bovenbeen en zal in januari zeker niet fit zijn, ook al staat hij nu weer op het trainingsveld. De laatste officiële wedstrijd van Afellay was precies een jaar geleden, op 14 november 2012: de oefeninterland tussen Nederland en Duitsland (0-0). Cuenca speelde in 2013 slechts vijf officiële duels; het laatste optreden dateert van 27 april.

Bezig met laden …