voetbalzone

‘In Kazachstan denken ze gelijk dat ze wereldkampioen kunnen worden’

Peter Nusselder08 okt 2014, 09:15
Laatst bijgewerkt: 08 okt 2014, 09:15
Advertentie

Het Nederlands elftal begon slecht aan de EK-kwalificatie met verlies in Tsjechië (2-1), maar er wordt vrijdag tijdens het thuisduel met Kazachstan wel ‘gewoon’ een overwinning verwacht. Arno Pijpers, voormalig bondscoach van de bezoekers, gaat ervan uit dat dit geen problemen zal opleveren.

voetbalzone

De Nederlandse oefenmeester, die het Kazachstaans elftal tussen 2005 en 2008 onder zijn hoede had, weet dat Oranje met spelers als Arjen Robben en Robin van Persie over veel meer kwaliteit beschikt. Bovendien is het enthousiasme in Kazachstan af en toe zó groot, dat het voetbal in eigen land daar ondanks de ruime financiële mogelijkheden onder te lijden heeft.

“Als je hier een resultaat behaalt, zoals ik bijvoorbeeld destijds met het nationale elftal een keer gelijkspeelde tegen België, denken ze gelijk dat ze wereldkampioen kunnen worden”, vertelt Pijpers aan Voetbal International. “De bestuurders denken dan dat ze alles kunnen kopen, maar daardoor stokt de ontwikkeling van het Kazachstaanse voetbal een beetje. Er zijn zo geen doorgroeimogelijkheden meer voor de eigen jeugd.”

Bezig met laden …