voetbalzone

‘In mijn achterhoofd zit natuurlijk dat de Champions League eraan komt’

Erik van Dam06 jul 2013, 07:58
Laatst bijgewerkt: 06 jul 2013, 07:58
Advertentie

Mike van der Hoorn maakte vrijdag de overstap van FC Utrecht naar Ajax, dat naar schatting 3,8 miljoen euro voor hem betaalde. De twintigjarige verdediger kende een sterk derde seizoen in de Domstad en werd door Louis van Gaal opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Ajax hield hem ook al enige tijd in de gaten en besloot toe te slaan, tot groot geluk van Van der Hoorn.

/

Die tekende vrijdag voor vier jaar in Amsterdam en ziet nu een droom werkelijkheid worden. Wel verlaat hij FC Utrecht met pijn in het hart, geeft hij te kennen in de zaterdageditie van De Telegraaf. De club vormde hem als voetballer en als mens, vindt Van der Hoorn. “Daarom ben ik blij dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan het behalen van Europa Leaguevoetbal. Het kon eigenlijk niet beter, dan daarmee afscheid te nemen.”

Van der Hoorn heeft zich voorgenomen keihard te gaan werken om een vaste plaats te verwerven in de achterhoede van Ajax. Met Frank de Boer en Jaap Stam als trainers kon hij zich bijna geen betere leermeesters wensen, realiseert hij zich. Doordat Ajax kampioen werd, speelt het straks bovendien weer in de Champions League. Als ook Van der Hoorn aan de beurt komt in de Europese topcompetitie, zou dat helemaal fantastisch zijn.

Zelf vindt hij dat gegeven nog maar moeilijk te bevatten, zegt hij. “Nu is er vooral de euforie dat ik een prachtstap naar Ajax heb gemaakt. Maar in mijn achterhoofd speelt het natuurlijk wel dat de Champions League eraan komt. Dat is de droom van elke kleine jongen”, geeft de verdediger aan. Met FC Utrecht speelde hij niet in de Europa League; de club heeft zich nu wél geplaatst voor de tweede voorronde.

Bezig met laden …