voetbalzone

'In Nederland had ik seconde langer om na te denken, een groot verschil'

Daniel Cabot Kerkdijk06 okt 2011, 08:30
Laatst bijgewerkt: 06 okt 2011, 08:30
Advertentie

Bryan Ruiz maakte afgelopen zomer voor een bedrag van twaalf miljoen euro de overstap van FC Twente naar Fulham. De aanvaller uit Costa Rica wordt voorlopig door manager Martin Jol langzaam gebracht en zijn eerste weken verlopen dan ook enigszins moeizaam. Ruiz mocht tot dusver twee keer in de basis beginnen en drie keer invallen; scoren deed hij nog niet.

/

Tot overmaat van ramp was Ruiz in de strafschoppenreeks van de Carling Cup-wedstrijd tegen Chelsea niet trefzeker en ging de stadsgenoot door naar de volgende ronde. "Fulham is een goed team", vertelde Ruiz donderdag aan diverse Costa Ricaanse media. "Het is een club in opkomst, die goed voetbal speelt en ook een trainer heeft die goed voetbal wil spelen. Ik heb geen makkelijke periode achter de rug, maar ik weet zeker dat ik meer kansen zal krijgen en ik zal altijd mijn uiterste best doen."

"In Nederland had ik seconde langer om na te denken, een groot verschil", vindt Ruiz, die met FC Twente onder meer de landstitel veroverde. "Ik heb minder tijd om een actie uit te voeren, er wordt meer druk gezet. In Nederland is er meer sprake van één-tegen-één-acties, maar hier heb je gelijk twee man in je nek. Het spel is sneller en men houdt ervan om snel te spelen en goed te verdedigen, dat zijn de verschillen."

Bezig met laden …