voetbalzone

'In Nederland zijn er maar twee clubs waar het om kan gaan: Ajax en PSV'

Daniel Cabot Kerkdijk28 jun 2012, 00:35
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2012, 00:35
Advertentie

Adam Maher geniet belangstelling van PSV, maar Marcel Brands benadrukt dat de Eindhovense club een financiële verantwoordelijkheid heeft. PSV kan niet zomaar spelers halen of de hoofdprijs voor een transferdoelwit op tafel leggen. "Maher heeft dezelfde zaakwaarnemer als Jetro Willems", legt de technisch manager uit. "Als ik met die man twee uur zit te praten, hebben we het natuurlijk ook even over Maher. In mijn vorige functie bij AZ heb ik goed contact met deze speler gehad."

/

"Nu is bekend geworden dat hij omhoog wil", citeert het Eindhovens Dagblad. "Als je over AZ praat, zijn er in Nederland maar twee clubs waar het dan om kan gaan: Ajax en PSV. Uiteraard zeg ik niet meteen 'nee' tegen die zaakwaarnemer als zo'n bericht mij bereikt, het is een groot talent. Dat is iets totaal anders dan een bod. We spreken informatief en dan lijkt het op basis van media-berichten net alsof we hem al hebben gehaald. Bij PSV hebben we een financiële verantwoordelijkheid. Zolang er geen spelers verkocht zijn, kan ik weinig beginnen. Zo simpel is het."

"Als ik naar AZ kijk, daar zijn meer goede spelers actief. Neem Rasmus Elm, Nicklas Moisander of Maarten Martens, ze speelden daar al toen ik er werkte. Voor PSV zijn ze niet haalbaar, het is ook niet de bedoeling om half AZ leeg te kopen." Brands spreekt tegen dat hij de prijs van Maher probeert te drukken. "Nee, echt niet." Brands erkent verder dat Luciano Narsingh van sc Heerenveen voor een binnenlandse transfer opteert en tussen Ajax en PSV zal kiezen.

Bezig met laden …