voetbalzone

In nood verkerend Hertha stelt vraagtekens bij optreden arbiters

Matthijs van Laar12 apr 2010, 14:21
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2010, 14:21
Advertentie

Hertha BSC denkt dat de penibele situatie waarin de club verzeild is geraakt voor een deel te wijten is aan arbitrale dwalingen. Technisch directeur Michael Preetz wond er in de Berliner Kurier geen doekjes om en weet de 1-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen VfB Stuttgart aan de wedstrijdleiding. “Opnieuw werden er beslissingen genomen tegen ons die niet correct blijken te zijn.”

/

Zo zou assistent-grensrechter Thomas Frank de club uit Berlijn hebben benadeeld bij het afvlaggen van Theofanis Gekas, die op dat moment een vrije doortocht naar de goal had. Preetz noemde de aanstelling van Frank ‘onbegrijpelijk’, omdat hij afkomstig is uit Hannover, de plaats waar mede-degradatiekandidaat Hannover 96 zetelt.

Scheidrechtersbaas Volker Roth moest echter niks hebben van de aantijgingen uit het Hertha-kamp. “Een benadeling door te wijzen naar een grensrechter, alleen omdat die uit Hannover komt, is lachwekkend, verkeerd en compleet onmogelijk.” De club heeft echter laten weten middels een brief hun onvrede officieel kenbaar te zullen maken.

Bezig met laden …