voetbalzone

'In Portugal is winnen belangrijk, maar men werkt niet echt met een visie'

Bart Kruyt04 jun 2015, 19:02
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2015, 19:02
Advertentie

FC Eindhoven maakte maandag al bekend dat Mitchell van der Gaag de nieuwe hoofdtrainer zou worden en donderdagmiddag is de opvolger van Jean-Paul de Jong gepresenteerd. Van der Gaag heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de eerstedivisionist en gaat nu voor het eerst in Nederland trainen: "Het is voor mij een mooie uitdaging", denkt de coach.

Van der Gaag startte zijn trainerscarrière in 2008 bij het B-elftal van zijn ex-club Marítimo en werd vervolgens hoofdcoach in Funchal. Daarna kreeg de Nederlander Belenenses onder zijn hoede. Eerder dit jaar werkte Van der Gaag kortstondig op Cyprus voor Ermis Aradippou, maar sinds zijn vertrek in maart zat de oud-voetballer clubloos thuis.

"Ik was zeer verheugd dat FC Eindhoven met mij wilde praten", zegt Van der Gaag op de website van zijn nieuwe club. "In Portugal is winnen erg belangrijk, maar men werkt niet echt met een visie. De insteek bij FC Eindhoven is anders. Ik heb een aantal wedstrijden bekeken, ze hebben aanvallend en positief gevoetbald. Ik was aangenaam verrast met het beleid en de visie binnen FC Eindhoven. We zagen beiden toekomst voor een samenwerking."

Volgens Van der Gaag hebben beide partijen een goed gevoel over de samenwerking. "De wedstrijden tegen FC Volendam waren een anticlimax, na een geweldig seizoen. Dat laatste mag men niet vergeten. We willen laten zien dat het afgelopen seizoen geen toevalstreffer was."

Bezig met laden …