voetbalzone

'In Premier League en Bundesliga staan ze op de banken voor zo'n prestatie'

Matthijs van Laar13 dec 2015, 17:23
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 17:23
Advertentie

FC Utrecht toonde zondagmiddag opnieuw aan waarom de term ‘angstgegner’ in de duels met Ajax gerechtvaardigd is. Het elftal van Erik ten Hag gaf bijna niks prijs tegen de Amsterdammers en sleepte dankzij een late treffer van Yassin Ayoub zelfs de zege binnen. “Dit is lekker hoor”, jubelde de coach na afloop in gesprek met FOX Sports.

voetbalzone

De overwinning kon tot stand komen doordat FC Utrecht negentig minuten lang zeer gedisciplineerd te werk ging. De aanval van de Amsterdammers werd daardoor geneutraliseerd. “We hebben onszelf ver laten terugzakken, want druk zetten had geen zin. Dat kon je zien. We hoopten op een klein kansje, dat er in de slotfase dus ook kwam.”

Daarmee werkte het strijdplan dat Ten Hag vooraf had uitgestippeld dus tot in detail. “Je kunt natuurlijk de rode loper uitrollen voor Ajax. Dan krijg je kritiek. Nu hoor ik weer dat het te verdedigend was. Maar in de Bundesliga en Premier League staan ze op de banken voor zo'n prestatie. Daar telt dan het resultaat. Bij mij is dat ook het geval. Voor mij is Ajax de best voetballende ploeg van de Eredivisie. Het moest wel zo.”

Bezig met laden …