voetbalzone

‘In 2010 was het anders, nu maak ik goede kans op basisplek op het WK’

Peter Nusselder15 feb 2014, 14:40
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2014, 14:40
Advertentie

Het gaat er de komende maanden om spannen welke keepers door bondscoach Louis van Gaal meegenomen zullen worden naar het WK. De keuzeheer van het Nederlands elftal lijkt nog niet te hebben besloten wie zijn nummer één is en het is ook nog zeer de vraag welke drie doelmannen in de aanloop naar het toernooi in Brazilië een plek in de nationale selectie weten te bemachtigen.

voetbalzone

Maarten Stekelenburg van Fulham, Tim Krul (Newcastle United) en Swansea City’s Michel Vorm zijn kandidaten uit de Premier League, terwijl Van Gaal in de Eredivisie vooral Ajacied Jasper Cillssen en PSV’er Jeroen Zoet in de gaten houdt. Vorm, die sinds zijn interlanddebuut in 2008 tot veertien wedstrijden in de nationale ploeg kwam, heeft er vertrouwen in dat hij komende zomer de eerste keus gaat worden.

Zijn ervaring in Engeland is daarbij een belangrijk voordeel, vindt de dertigjarige sluitpost. “In deze competitie meet je je met de beste spelers ter wereld, daar word je als keeper beter van. Toen ik in 2010 naar het WK ging was het anders”, doelt Vorm in de Engelse media op zijn vaste reserverol achter Stekelenburg, onder Bert van Marwijk een vaste waarde. “Nu heb ik veel gespeeld in Oranje. En ik heb het gevoel dat ik, als ik het goed doe bij Swansea, een goede kans maak op een basisplaats in het Nederlands elftal.”

Bezig met laden …