voetbalzone

Incident met rookbom smet op zege Tottenham Hotspur

Bart Kruyt20 okt 2013, 18:52
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2013, 18:52
Advertentie
/

Andros Townsend zit in een heerlijke fase van zijn loopbaan. De man die in totaal negen keer werd uitgeleend door Tottenham Hotspur maakte vorige week zijn debuut in de Engelse nationale ploeg, zette zaterdag zijn handtekening onder een nieuw contract op White Hart Lane en maakte zondag zijn eerste doelpunt in de Premier League. Daarmee leidde hij de 0-2 overwinning op Aston Villa in. Het duel krijgt mogelijk echter nog een vervelend staartje voor Tottenham, want in de eerste helft kreeg grensrechter David Bryan een rookbom op zijn hoofd gegooid door een meegereisde supporter van the Spurs.

De wedstrijd moest door dit incident even stilgelegd worden, maar na een korte onderbreking kon er weer gevoetbald worden en Bryan kon gewoon blijven vlaggen. De rookbom werd kort na de goal van Townsend op het veld gegooid: de fans vierden toen feest nadat een indraaiende voorzet van de vleugelaanvaller door niemand werd aangeraakt en in het net viel. De treffer kwam uit de lucht vallen, want Tottenham was niet sterk begonnen en kreeg in het eerste halfuur geen uitgespeelde kansen. Aston Villa, met Ron Vlaar en Leandro Bacuna in de basis, was via Gabriel Agbonlahor en Ashley Westwood nog het gevaarlijkst geweest. Zij wisten Hugo Lloris echter niet te passeren.

/

Na de goal van Townsend ging Tottenham niet veel beter spelen. De bezoekers leken de creativiteit van Christian Eriksen (die op de bank zat) te missen en wisten niet door de stugge defensie van Villa te komen. Pas kort voor rust werd Tottenham weer gevaarlijk, via Townsend, maar Brad Guzan voorkwam een tweede treffer van de dribbelaar. In de tweede helft keerde de keeper ook een inzet van Paulinho, die sneller bij de bal kwam dan Fabian Delph, en daarmee hield hij Villa in de wedstrijd. Aan de overkant kreeg Christian Benteke een goede kopkans, maar hij werkte de bal over het doel.

Ook een tweede kopbal van Benteke leverde niet het gewenste resultaat op (ditmaal ging de inzet recht in de handen van Lloris) en vervolgens kwam Tottenham aan de overkant van het veld op 0-2. Paulinho vond met een handige pass Roberto Soldado, die rustig bleef en zijn derde doelpunt (zijn eerste die niet uit een standaardsituatie kwam) van dit seizoen maakte. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld te zijn, want Villa maakte niet de indruk dat het nog geloofde in een comeback. Townsend schoot nog net over het doel van Guzan, voordat een scherpe voorzet van de aanvaller vreemd genoeg niet kon worden binnengekopt door de instormende Paulinho. Het bleef daardoor bij 0-2 en Tottenham komt nu op zestien punten terecht: drie minder dan lijstaanvoerder en aartsrivaal Arsenal.


Bezig met laden …