voetbalzone

Indonesië wil 'mooie jongen' met verleden in Nederland half jaar niet zien

Erik van Dam20 okt 2011, 07:51
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2011, 07:51
Advertentie

Irfan Bachdim heeft het verbruid bij de Indonesische voetbalbond en de technische staf van het nationale elftal. De 23-jarige middenvelder, die werd geboren in Amsterdam en in ons land uitkwam voor FC Utrecht en Haarlem, koos er recent voor om een fotoshoot bij te wonen die zijn modellencarrière een extra lift moet geven. Hij skipte daardoor een training met het nationale team.

Bachdim liet zich enkele jaren geleden naturaliseren tot Indonesiër, op dezelfde manier die Jhon van Beukering dit jaar nog voor ogen had. Bachdim kwam inmiddels al tot twaalf interlands, maar nummer dertien laat waarschijnlijk nog een poos op zich wachten. De middenvelder, die één keer voor FC Utrecht speelde en twaalf keer voor Haarlem, gaf onlangs de voorkeur aan een fotoshoot voor een advertentie. Indonesië is woedend dat hij daardoor een training oversloeg.

De bond wil Bachdim nu zes maanden schorsen en daarnaast een boete van achtduizend euro opleggen. Mocht de straf werkelijkheid worden, dan lijkt de kans klein dat Bachdim ooit nog terugkeert in de nationale ploeg. De speler zelf is zich van geen kwaad bewust. Sad that people think I don't wanna join U23!! I REALLY WANNA PLAY!! There was only a miscommunication. Hope everything gonna be fine, meldde hij via zijn Twitter-account.

Bezig met laden …