voetbalzone

Indonesische bond zoekt naar Nederlandse spelers en bondscoach

Erik van Dam15 sep 2010, 11:19
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2010, 11:19
Advertentie

De Indonesische voetbalbond is in alle Nederlandse competities, van de Eredivisie tot aan de Topklasse, op zoek naar spelers met Indonesisch bloed. Bondsvoorzitter Iman Arif zegt tegen Voetbal International dat zijn land naar voetballers zoekt die het nationale team beter kunnen maken. In het verleden hoopten spelers als Sergio van Dijk, Jason Oost en Jhon van Beukering al om international te worden bij dat land.

“Ik ben druk bezig met het herstructureren van ons team”, verklaart Arif in het weekblad. “In november 2011 willen we er stáán bij de Zuid-Aziatische Spelen in onze hoofdstad Jakarta. Volgende week ben ik in Nederland. Daar hopen we de nodige spelers bereid te vinden voor Indonesië uit te komen. We zijn druk bezig met het samenstellen van lijsten van spelers met Indonesische roots.”

Daarna is het de bedoeling dat er ook een Nederlandse trainer voor de nationale ploeg, die 135ste staat op de FIFA-ranglijst, komt te staan. Wie Arif daarvoor op het oog heeft, zegt hij nog niet. Wel worden twee namen genoemd van spelers die de bondspreses al op een lijstje heeft staan; Cayfano Latupeirissa (NEC) en Dominggus Lim-Duan (FC Zwolle).

Bezig met laden …