voetbalzone

'Indrukwekkende' Ierse fans krijgen speciale onderscheiding van UEFA

Bart Kruyt30 jun 2012, 13:40
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2012, 13:40
Advertentie

Voor Ierland viel er op het EK niet veel eer te behalen. De ploeg van Giovanni Trapattoni was in de poule met Spanje, Italië (overigens de twee finalisten op het toernooi) en Kroatië duidelijk de zwakke broeder en met negen tegendoelpunten, een treffer voor en nul punten ging Ierland snel weer naar huis. De supporters lieten de nationale ploeg echter geen minuut in de steek.

/

De fans van Ierland zorgden voor, tijdens en na de wedstrijden van de nationale ploeg voor een geweldige sfeer en de UEFA wil Ierland daarom belonen met een speciale prijs. Gianni Infantino, secretaris-generaal van de UEFA, heeft dit zaterdag bekendgemaakt. Voorzitter Michel Plantini zal binnenkort naar Ierland reizen om de prijs te overhandigen.

"Het uitvoerend comité heeft besloten om de Ierse fans een speciale onderscheiding te geven", zei Infantino. "Iedereen was zeer onder de indruk van de supporters. De Ieren verloren alle drie de groepswedstrijden, maar desondanks hebben ze zich geweldig gedragen. Al die tijd bleven ze positief en enthousiast. Dat willen we graag belonen."


Bezig met laden …