voetbalzone

Indrukwekkende namen in selectie Brazilië voor Olympische Spelen

Daniel Cabot Kerkdijk05 jul 2012, 22:30
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2012, 22:30
Advertentie
/

Brazilië is zonder meer een van de favorieten om het voetbaltoernooi op de naderende Olympische Spelen in Londen op zijn naam te schrijven. Bondscoach Mano Menezes heeft donderdag een achttienkoppige selectie samengesteld. Hulk (FC Porto), Marcelo (Real Madrid) en Thiago Silva (AC Milan) zijn de dispensatiespelers.

Het voetbaltoernooi van de Olympische Spelen is nog de enige ontbrekende prijs op de conduitestaat van de vijfvoudig wereldkampioen. Menezes vertrouwt verder op de kwaliteiten van Neymar, die in achttien A-interlands negen keer scoorde, en Alexandre Pato. "Hulk is een echte meerwaarde. Zijn ervaring zal zeer belangrijk zijn, evenals zijn gave om een wedstrijd te beslissen", verzekerde Menezes over de ijzersterke aanvaller van FC Porto.

Menezes neemt tal van toptalenten mee naar Londen: Paulo Henrique Ganso (Santos), Leandro Damiao, Oscar (beiden Internacional) en Lucas Moura (Sao Paulo). Het viertal heeft al ervaring als A-international. Spelers als Dani Alves (Barcelona) en David Luiz (Chelsea) vallen uiteindelijk buiten de boot.

De volledige selectie:

Doel: Rafael Cabral (Santos), Neto (Fiorentina)

Verdediging: Marcelo (Real Madrid), Rafael (Manchester United), Danilo (FC Porto), Alex Sandro (FC Porto), Thiago Silva (AC Milan), Juan (Internazionale), Bruno Uvini (Sao Paulo)

Middenveld: Romulo (Spartak Moskou), Ganso (Santos), Oscar (Internacional), Sandro (Tottenham Hotspur), Lucas Moura (Sao Paulo)

Aanval: Neymar (Santos), Alexandre Pato (AC Milan), Leandro Damiao (Internacional) en Hulk (Porto).

Bezig met laden …