voetbalzone

Infantino lijkt handen af te trekken van goede vriend Salt Bae na forse kritiek

Jordi Tomasowa23 dec 2022, 18:00
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2022, 18:00
Advertentie

Social media vormen anno 2022 een hoeksteen van de samenleving. Topspelers als Lionel Messi, Memphis Depay en Cristiano Ronaldo, maar ook clubs uit binnen- en buitenland geven (bijna) dagelijks via Instagram, Twitter of andere internetkanalen een inkijkje in het reilen en zeilen. Bijzondere voetbalmomenten gaan bovendien razendsnel de hele planeet over. Voetbalzone zet de gekste, mooiste en opvallendste posts op social media in de rubriek VZ Social op een rijtje.

Gianni Infantino heeft Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae, ontvolgd op Instagram, zo merkte Sky Sports-journalist Kaveh Solhekol op. De Turkse chefkok werd een veelbesproken man, nadat hij zonder toestemming het veld op kon gaan na de WK-finale. Salt Bae vierde de winst van Argentinië op Frankrijk op het veld met selfies met meerdere spelers, waaronder Lionel Messi. De FIFA liet al weten dat het incident onderzocht wordt en dat er 'passende interne maatregelen' zullen worden getroffen.

Infantino en Salt Bae zouden een langdurige vriendschap hebben. In januari 2021 plaatste de chefkok een filmpje van Infantino, die in zijn restaurant in Dubai van het eten genoot. De FIFA-voorzitter roemde Salt Bae in de desbetreffende video. "Mr Nusret, number one. Het beste van het beste. Ik heb hier een onvergetelijke avond in Dubai met Nusret en kom zeker terug. Hij is een legende. Heel erg bedankt.” Nusret deelde onlangs ook een foto van hem met Infantino en voetballegendes Ronaldo Nazario, Roberto Carlos en Cafu tijdens een WK-duel in Qatar.

Bezig met laden …