Ingestorte succesploeg Athletic Bilbao stelt ook in Copa del Rey teleur

Bart Kruyt01 nov 2012, 13:15
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2012, 13:15

Vorig seizoen bereikte Athletic Bilbao de finale van de Europa League en de eindstrijd van de Copa del Rey en kreeg de ploeg van Marcelo Bielsa de nodige complimenten voor de goede prestaties. Dit seizoen is Athletic echter als een kaartenhuis in elkaar gestort. In de competitie zijn de resultaten matig en in de Copa del Rey wist de equipe donderdagmiddag ook niet te overtuigen.

/

Athletic, dat vorig seizoen de finale van het Spaanse bekertoernooi verloor van Barcelona, kwam op bezoek bij derdeklasser Eibar niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel (0-0). De thuisploeg was in de eerste helft zelfs de gevaarlijkste ploeg en kreeg kansen via Bingen en Mikel Arruabarrena, maar Raul Fernandez hield Athletic op de been.

De doelman zag Fernando Llorente, die verrassend genoeg weer eens mocht beginnen van Bielsa, zeer teleurstellend spelen. De spits werd dan ook vervangen door Aritz Aduriz en hij kreeg in de tweede helft nog de beste kans van de wedstrijd, maar zijn rake kopbal kon niet gevierd worden, omdat hij net buitenspel stond. De return in het San Mames wordt later deze maand gespeeld.