Ingevingen Ogunjimi bezorgen Genk bekerwinst

23 mei 2009, 22:42
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2009, 22:42
RC Genk heeft zich zaterdagavond de Beker van België toegeëigend. In de finale was de ploeg van interim-coach Pierre Denier een maatje te groot voor KV Mechelen: 0-2. De Mechelaars stonden bijna zeventig minuten met tien man op het veld en waren niet in staat om Marvin Ogunjimi van het scoren af te houden. RC Genk komt komend seizoen uit in de eerste ronde van de Europa League, de opvolger van de UEFA Cup.

De eerste helft was fel, maar leverde geen stortvloed aan kansen op. Daniel Pudil opende na ruim tien minuten met een geweldige volley, maar Olivier Renard redde knap. Op de counter kwam KV Mechelen bijna op voorsprong. Davino Verhulst redde op een schot van Bjorn Vleminckx maar liet de bal los. Julien Goris kon niet profiteren.

Na dik twintig minuten spelen stonden de Mechelaars reeds met tien man op het veld. Jeroen Mellemans speelde te kort terug op Renard, zag zijn fout in en maakte licht contact met Ogunjimi. Arbiter Franck De Bleeckere twijfelde niet en trok de rode kaart. Pudil en Stein Huysegems (paal) waren daarna dicht bij het openingsdoelpunt.

Even voor rust was het toch raak. Op aangeven van Elyaniv Barda werkte Ongunjimi de bal achter Renard. Vlak na rust kropen de Genkenaren door het oog van de naald. Doelman Davino Verhulst bracht knap redding op een inzet van Gorius, waarna de bal tegen de paal ging en vervolgens door de benen van de goalie de achterlijn passeerde.

Na een uur spelen zorgde Ongunjimi voor de dubbele voorsprong van de Limburgers. Renard kreeg een schot van Pudil niet klemvast en Ogunjimi profiteerde van de afvallende bal. Mechelen-trainer Peter Maes bracht vervolgens Giuseppe Rossini in voor een slotoffensief, maar de wedstrijd was na de 0-2 reeds beslecht. In de slotfase lieten Barda, Ogunjimi en Huysegems na om de score verder uit te breiden.