voetbalzone

Iniesta: 'Als ik over hem praat, weet ik niet eens waar ik moet beginnen'

Matthijs van Laar08 jun 2016, 12:15
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2016, 12:15
Advertentie

Als regerend kampioen van Europa geldt Spanje automatisch als een van de topfavorieten, maar het elftal van Vincente Del Bosque is op veel plaatsen gewijzigd ten opzichte van de ploeg die vier jaar geleden de Europese titel prolongeerde. Andrés Iniesta merkt met name de absentie van Xavi en Xabi Alonso, die na het WK van 2014 een punt zetten achter hun interlandloopbaan.

/

“Ik ga ze zeker missen. Het waren allebei geweldige uithangborden voor het Spaanse voetbal”, zegt Iniesta in de Times of India. “We hebben een prachtige tijd beleefd samen. We hebben over de gehele wereld meerdere grote prijzen gewonnen. En als ik over Xavi praat, weet ik niet eens waar ik moet beginnen. Het was een privilege om met hem in één team te spelen.”

“Hun tijd zit er echter op. Jammer, maar iedereen moet op een dag stoppen. Dit soort spelers vind je niet zomaar”, vervolgt de spelmaker van Barcelona. “Maar toch moet ik zeggen dat wij ook nu weer een jaloersmakende lijst van spelers hebben om uit te kiezen. Dat is goed voor het Spaanse voetbal in zijn algemeenheid”, aldus Iniesta. “We kunnen drie keer op rij het EK winnen. De kwaliteit is er.”

Bezig met laden …