voetbalzone

Iniesta dirigeert Spanje naar winst: ‘We waren bijna perfect’

Erik van Dam05 sep 2015, 23:24
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2015, 23:24
Advertentie

Spanje moest tot nu toe steeds Slowakije voorrang verlenen in Groep C van de EK-kwalificatiereeks. De Oost-Europeanen waren op geen fout te betrappen tegen de rest van de groep, dus moest Spanje tot zaterdag in Oviedo wachten om hen te pakken. Dat lukte en la Roja speelde nagenoeg perfect. Andrés Iniesta, die zelf een strafschop benutte, was zeer te spreken over zijn team.

voetbalzone

“We speelden bijna perfect vanavond en de fans hebben van ons genoten”, sprak El Blanquito tevreden aan Teledeporte. “De behoefte om te winnen was erg groot, om onszelf in een betere positie te manoeuvreren. En het is ons gelukt! Nu kijken we weer vooruit naar de volgende wedstrijd”, aldus de middenvelder, die daarme doelt op de wedstrijd van dinsdagavond tegen Macedonië.

Iniesta scoorde pas voor de tweede keer in zijn leven vanuit een strafschop: de eerste keer was twee seizoenen geleden tijdens Barcelona-Granada. Als international legde Iniesta gedurende een wedstrijd nooit aan voor een penalty, maar het ging hem goed af. De middenvelder tekende voor zijn twaalfde interlandtreffer.

Bezig met laden …