voetbalzone

'Iniesta heeft ultiem doel en laat waanzinnige aanbiedingen voorlopig gaan'

Matthijs van Laar12 mei 2016, 11:37
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2016, 11:37
Advertentie
/

Andrés Iniesta is nog niet klaar op het hoogste niveau. De middenvelder van Barcelona werd woensdag 32 jaar, maar hij heeft zijn zinnen gezet op nog minimaal twee seizoenen bij los Azulgrana. Volgens Mundo Deportivo heeft de international zelfs een aantal uitzonderlijk lucratieve aanbiedingen laten schieten.

Iniesta kon in China en het Midden-Oosten tientallen miljoenen gaan opstrijken, maar hij liet via zijn zaakwaarnemer Ramón Sostres weten daar (nog) geen trek in te hebben. Dat heeft onder meer te maken met het ultieme doel dat de wereldkampioen van 2010 in zijn hoofd heeft zitten: deelnemen aan het WK van 2018 in Rusland. Dat kan in zijn ogen echter alleen als hij nog twee jaar op het hoogste niveau actief blijft.

Het contract van Iniesta in Barcelona loopt nog precies twee jaar door en het lijkt er dus op dat hij die verbintenis zal uitdienen. Mogelijk kiest de viervoudig winnaar van de Champions League nadien alsnog voor een avontuur buiten Europa, zoals ex-teamgenoot Xavi afgelopen zomer ook al deed. De clubicoon van Barcelona verdedigt sinds juli 2015 de kleuren van Al-Sadd uit Qatar.

Bezig met laden …