voetbalzone

Iniesta: ‘Ik zou het geweldig vinden als hij gewoon bij ons blijft’

Erik van Dam20 mrt 2014, 18:39
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2014, 18:39
Advertentie

Over de toekomst van Gerardo Martino is de laatste maanden al veel gezegd en geschreven. Nadat Tito Vilanova vorig seizoen moest stoppen als hoofdtrainer bij Barcelona, koos de club voor Martino als zijn opvolger. Hij werd weggeplukt bij Newell’s Old Boys in zijn thuisland Argentinië. Martino begon uitstekend, maar door enkele nederlagen wordt er nu steeds meer gespeculeerd over zijn positie.

voetbalzone

Volgens Andrés Iniesta is dat niet terecht: hij zegt dat Tata aanzien en respect geniet binnen de spelersgroep. “Iedere dag weer motiveert hij ons. Hij is een nieuwe, andere trainer, zoals iedere trainer weer anders is. Zijn aanwezigheid en zijn oefenstof, de manier waarop hij naar voetbal kijkt: het motiveert ons”, aldus El Blanquito. “Je hebt een trainer nodig die het team gidst en dat doet hij.”

“Dit team heeft zóveel ervaring en heeft al heel veel gewonnen, dus ik denk dat we het goed doen met z’n allen. Ik zou het geweldig vinden als hij na dit seizoen gewoon bij ons blijft. Martino is heel goed in staat hier te werken”, zegt Iniesta complimenteus. Dinsdag speculeerden de grote kranten AS en Marca nog dat Martino na dit seizoen wel te porren is voor een lucratieve baan in het Midden-Oosten. Vicevoorzitter Javier Faus zei kort daarop dat hij daar niets van weet.

Bezig met laden …