voetbalzone

Iniesta in tranen bij afscheid: ‘Deze club verdient de beste versie van mij’

Robin Bruggeman27 apr 2018, 14:27
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2018, 14:27
Advertentie

Andrés Iniesta maakte vrijdagmiddag bekend dat hij Barcelona gaat verlaten en zo komt er na 22 jaar een einde aan de samenwerking tussen de Catalaanse club en de middenvelder. De Spaans international, die zijn loopbaan voort lijkt te zetten bij het Chinese Chongqing Dangdai Lifan, ging bij zijn besluit om uit het Camp Nou te vertrekken niet over één nacht ijs, zo maakte hij zichtbaar geëmotioneerd duidelijk tijdens een speciaal belegde persconferentie.

“Dit was een beslissing waar ik veel over nagedacht heb. Barcelona is de beste club van de wereld en zij hebben mij alles gegeven. Deze club verdient de beste versie van mij en die zal ik in de nabije toekomst niet meer kunnen geven. Het beste voor mij is om deze club te verlaten terwijl ik me nog steeds belangrijk voel en er prijzen worden gewonnen. Het is erg moeilijk voor mij om deze woorden uit te spreken en ik ben iedereen bij Barcelona en op La Masia die mij gemaakt heeft tot de persoon die ik nu ben erg dankbaar.”

“Ik zal Barcelona altijd in mijn hart dragen en ik wil iedereen bedanken die in de goede en slechte tijden samen met mij is geweest. Ik zal mijn debuut in Brugge nooit vergeten, aangezien dat het begin was van het uitkomen van al mijn dromen. Alles ging dit jaar erg goed, zowel individueel als collectief en dat was het allerbelangrijkste”, vertelde Iniesta, die nog niet wil bevestigen waar hij zijn loopbaan voort zal zetten. “Er zijn nog steeds dingen om over te praten en rond te krijgen. Ik heb altijd gezegd dat ik nooit tegen mijn club zal spelen en na dit seizoen zal ik duidelijk maken voor welke plek ik heb gekozen.”

De middenvelder won nooit een Ballon d’Or en organisator France Football bood daar afgelopen week zijn excuses voor aan. Iniesta zelf tilt hier echter niet te zwaar aan: “Mijn idee van geluk hangt niet af van het winnen van Ballons d’Or. Ik heb liever de liefde van de fans als ik naar de stadions ga. Ik verlangde ernaar om hier te slagen en dat is ook gelukt. Het is te vroeg om te zeggen of ik hier ooit terug zal keren, hopelijk lukt dat en kan ik doorgeven wat ik zelf heb geleerd. Ik wil herinnerd worden als een goede voetballer en een goed mens. Wanneer we met pensioen gaan en het voetbal voorbij is, zijn we allemaal gewoon mensen.”

Bezig met laden …