voetbalzone

Iniesta maakt keuze volgende week bekend: ‘Er zijn twee scenario’s’

Yanick Vos15 mei 2018, 09:26
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2018, 09:26
Advertentie

Het is nog altijd niet duidelijk bij welke club Andrés Iniesta volgend seizoen speelt. De 34-jarige middenvelder van Barcelona hoopt volgende week duidelijkheid te scheppen. Eerder maakte Iniesta al bekend dat hij de Catalaanse grootmacht gaat verlaten voor een lucratief avontuur buiten Europa. De aanvoerder van Barcelona gaat kiezen tussen aanbiedingen uit China en Japan.

Na zestien seizoenen in het eerste elftal van Barcelona komt er een einde aan het dienstverband van de Spaans international in het Camp Nou. Iniestsa leek op weg naar Chongquing Dandgai Lifan, dat bereid was om diep in de buidel te tasten voor diens komst. De Chinese club trok echter de stekker uit de deal. Daarna werd Iniesta gelinkt aan het Japanse Vissel Kobe. De middenvelder zou voor drie jaar tekenen tegenover een jaarsalaris van tien miljoen euro, maar de club uit Japan ontkent dat Iniesta wordt vastgelegd.

Later kwam ook een Australische club in beeld, maar tegenover Onda Cero laat Iniesta weten dat hij niet naar Australië verkast. “Ik moet een besluit nemen dat voor mij een van de belangrijkste ooit is. Er zijn twee scenario’s: China en Japan. We moeten alles goed op een rijtje zetten om goed te kunnen besluiten wat het beste is. Volgende week hoop ik antwoord te geven, waarna ik me kan focussen op het WK.”

Bezig met laden …