voetbalzone

Iniesta prijst Nederlanders: ‘Van Gaal belangrijkste trainer in mijn carrière'

Tim Siekman11 mei 2018, 10:32
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2018, 10:32
Advertentie

Andrés Iniesta gaat Barcelona verlaten. De Spanjaard neemt na vele jaren vol prijzen afscheid van de Catalaanse grootmacht. De middenvelder heeft een uitpuilende prijzenkast, met onder meer negen landstitels en vier keer de Champions League. In gesprek met Mundo Deportivo zegt de voetballegende dat hij Louis van Gaal zeer hoog heeft zitten.

Iniesta werd gevraagd om veel van zijn voormalig trainers te omschrijven. De 129-voudig international debuteerde in 2002 bij Barcelona onder Van Gaal, één van de redenen waarom hij de Nederlander bestempelt als 'de belangrijkste trainer' in zijn carrière. In het Camp Nou was ook een andere Nederlander deze eeuw actief als trainer, namelijk Frank Rijkaard.

De Spanjaard bestempelt Rijkaard, onder wie hij zijn eerste Champions League pakte, als de ideale coach voor die periode in zijn leven. Josep Guardiola wordt betiteld als ‘de meester’ door Iniesta, terwijl Tito Vilanova wordt gezien als ‘een exceptionele trainer én persoon’. Luis Enrique krijgt overigens het stempel ‘vriend’ en Ernesto Valverde ‘zeer wijs’.

Bezig met laden …