voetbalzone

Iniesta verliet Celtic Park verbaasd: ‘Daar werd ik emotioneel van’

Daniel Cabot Kerkdijk04 okt 2013, 07:40
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2013, 07:40
Advertentie

Andrés Iniesta is een van de meest gerespecteerde voetballers ter wereld. De middenvelder van Barcelona kan na zijn winnende doelpunt in de WK-finale tegen Nederland sowieso niet meer stuk in eigen land, maar ook over de landsgrenzen wordt de onnavolgbare dribbelaar uit Spanje alom gewaardeerd. Zo ook afgelopen dinsdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Celtic (0-1).

/

Iniesta werd enkele minuten voor tijd naar de kant gehaald door Gerardo Martino. De middenvelder kreeg applaus toen hij moest plaatsmaken voor Alexandre Song. Hij is er nog steeds verbaasd over. “Je speelt een uitwedstrijd, de thuisploeg staat achter en dan applaudiseren de supporters als je naar de kant gaat. Daar werd ik best wel even emotioneel van”, erkent Iniesta.

Celtic-coach Neil Lennon vond de geste van de supporters niet meer dan normaal, zo vertelde hij na afloop. “Ze zijn erg respectvol jegens great players. Iniesta kreeg een staande ovatie toen hij van het veld liep. Na het incident met Scott Brown werd Neymar bij elk balcontact uitgefloten. Dat is voetbal.”

Bezig met laden …