voetbalzone

Iniesta: ‘Was het duel met Chili maar op de dag na Nederland geweest’

Erik van Dam18 jun 2014, 00:11
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2014, 00:11
Advertentie

Andrés Iniesta speelde vrijdag niet eens zo slecht, maar kon niet helpen voorkomen dat Spanje er tegen Nederland keihard afging: 1-5. De man die vier jaar geleden nog beslissend was met zijn doelpunt in de WK-finale hoopt nu dat Spanje de zaken recht trekt in de resterende wedstrijden tegen Chili en Australië. Woensdag moet la Furia Roja volop aan de bak tegen de Chilenen, benadrukt hij.

voetbalzone

“Voorop staat dat we moeten winnen, op wat voor manier dan ook. Over het aantal doelpunten moeten we niet eens nadenken. Als we goed voor de dag komen, geven we onszelf meer opties. Vanaf dat punt hangt het helemaal af van wat de tegenstander doet”, zegt Iniesta dinsdag. Hij noemt Chili een heel lastige opponent, vanwege hun speelstijl. “Ze dwingen je tot één op één-situaties. Ik hoop dat we daarmee om kunnen gaan.”

“De nederlaag tegen Nederland was een dreun, maar daar moet je boven gaan staan wanneer je met lastige situaties wordt geconfronteerd”, vindt El Blanquito. “Vermoeidheid mag geen excuus zijn. Sterker nog: was het duel met Chili maar op de dag na Nederland geweest! Nu hebben we er lang op moeten wachten. We gaan dit duel benaderen als een finale en alles uit onszelf proberen te halen.”


Bezig met laden …