Insigne schiet Napoli in absolute slotfase langs machteloos Liverpool

Chris Meijer03 okt 2018, 22:57
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2018, 22:57

Dankzij een treffer in de absolute slotfase is Napoli erin geslaagd om Liverpool te verslaan. In het Stadio San Paolo vond Lorenzo Insigne in de laatste minuut van de officiële speeltijd het net, waardoor de thuisploeg het duel met 1-0 wist te winnen. Liverpool speelde een moeizame wedstrijd in Napels en wist geen enkel schot op doel te lossen.

Liverpool begon het seizoen in de Champions League met een 3-2 zege op Paris Saint-Germain, terwijl Napoli enigszins tegenvallend van start ging met een 0-0 gelijkspel tegen Rode Ster Belgrado. Bij de thuisploeg stond Dries Mertens niet aan de aftrap, terwijl er bij Liverpool weinig verrassingen in de basiself zaten. Dat betekende dat Jürgen Klopp Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum aan de aftrap liet verschijnen. In het eerste bedrijf waren de meeste mogelijkheden voor Napoli.

De eerste kans was voor Insigne, die zijn poging net naast het doel van Liverpool-doelman Alisson zag gaan. Even later dook Arkadiusz Milik op in kansrijke positie, maar hij wist nog niet voor de openingstreffer te verzorgen. Liverpool kreeg in de eerste helft met het uitvallen van Naby Keïta een forse tegenvaller te verwerken. De middenvelder moest per brancard het veld verlaten met een rugblessure.

Na rust was de eerste kans andermaal voor Napoli, nadat Milik op gevaarlijk wijze uithaalde. Alisson wist het schot van de Poolse aanvaller uit de hoek te tikken. Twintig minuten voor tijd nam Mohamed Salah het doel van Napoli onder vuur, maar zijn poging stuiterde een meter naast. In de slotfase drong de thuisploeg nadrukkelijk aan. Een kwartier voor tijd was Napoli zeer dicht bij een treffer, toen Joe Gomez een schot van José Callejon op de lijn wist te keren.

Kort daarna had Mertens de openingstreffer op de schoen, maar hij raakte de lat. Het duel stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, tot de laatste minuut van de officiële speeltijd. Callejon wist Insigne te vinden voor het doel, waarna de vleugelaanvaller de enige treffer van de wedstrijd tegen de touwen wist te glijden. Voor Liverpool wacht nu komende zondag de ontmoeting met Manchester City in de Premier League, terwijl Napoli bezoek krijgt van Sassuolo.