voetbalzone

Intens verdrietige Lukaku toch in actie: 'Maar hij is verschrikkelijk down'

Matthijs van Laar13 jan 2015, 13:30
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2015, 13:30
Advertentie

Everton treedt dinsdagavond in het bekerduel met West Ham United aan met Romelu Lukaku. De spits van the Toffees is zwaar aangeslagen na het plotselinge overlijden van zijn goede vriend Junior Malanda, die afgelopen weekend het leven liet na een auto-ongeluk. "Het was een gigantische schok voor hem", laat manager Roberto Martínez weten in de aanloop naar de ontmoeting.

voetbalzone

Lukaku groeide op in dezelfde wijk als Malanda en hun moeders zijn goede vrienden. Zodoende kende de Belgisch international hem al lange tijd. "We wisten dat hij bevriend met hem was, want voor de wedstrijd tegen Wolfsburg in de Europa League praatte hij daar al over", zegt de Spaanse coach. "Het is erg zwaar voor hem geweest sinds het nieuws bekend werd. Rom is enorm aangedaan. Iedereen eigenlijk. We hebben in november nog tegen hem gespeeld."

Martínez denkt echter dat een wedstrijd spelen de 21-jarige Lukaku goed zal doen. "Hij is verschrikkelijk down en heeft constant contact met de familie. Een pot voetbal kan hem erbij helpen om de zinnen te verzetten en dat is wat hij nu nodig heeft. Hij heeft gisteren goed getraind. Wij doen er alles aan om hem te helpen." Everton treft West Ham om 20.45 uur op Upton Park in Londen.

Bezig met laden …