Inter boekt ondanks verval eerste zege van 2015

Matthijs van Laar11 jan 2015, 13:25
Laatst bijgewerkt: 11 jan 2015, 13:25

Internazionale heeft de eerste overwinning van 2015 binnen. Met Lukas Podolski als basisklant en Xherdan Shaqiri negentig minuten lang op de bank, won de grootmacht uit Milaan met 3-1 van Genoa. Roberto Mancini heeft echter nog het nodige werk te verzetten: hij zag zijn elftal na een uitstekende eerste helft ver terugvallen. Genoa maakte het in de slotfase zelfs nog even spannend, maar Nemanja Vidic maakte tot opluchting van de thuisfans snel weer een einde aan de onzekerheid.

Inter begon uitstekend en kreeg al vroeg in de wedstrijd een goede kans om de score te openen. Mattia Perin toonde echter zijn klasse: de jonge doelman van de bezoekers uit Genua pakte de inzet van Mauro Icardi en deed dat tien minuten later nogmaals. In de twaalfde minuut nam de thuisploeg echter alsnog verdiend de leiding. Perin redde ook dit keer op een acrobatisch schot uit de draai van Icardi, maar kon niet voorkomen dat Rodrigo Palacio van dichtbij de rebound in het doel werkte.

I Nerazzurri bleven vele malen sterker dan hun opponent en het was vooral aan Perrin te danken dat de schade voor de bezoekers lange tijd beperkt bleef. Zes minuten voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Icardi alsnog waar hij al lange tijd naar op zoek was. De jonge Argentijn kopte na een hoekschop van dichtbij laag in en zag hoe de bal via Perrin over de doellijn verdween. Icardi bracht zijn seizoenstotaal daarmee op tien treffers: nu al één meer dan zijn totaal van vorig seizoen.

Na rust deden de gasten nadrukkelijker van zich spreken. Samir Handanovic moest handelend optreden na een schot van Iago Falqué, terwijl Luca Antonelli rakelings over schoot. Grootste mogelijkheid was echter voor Maxime Lestienne, die de lat raakte. Het bleef nog even kansen regenen voor Genoa, maar nadat ook Andrea Bertolacci had verzuimd om de marge terug te brengen tot één treffer, ging de storm even liggen.

In de slotfase zette Genoa weer aan en dat leidde vier minuten voor tijd alsnog tot de aansluitingstreffer. Handanovic verwerkte een schot niet goed, waarna Armando Izzo snel reageerde en dankbaar profiteerde: 2-1. Het nieuwe optimisme bij de bezoekers maakte echter snel weer plaats voor geslagenheid: nauwelijks twee minuten later maakte Vidic van dichtbij met het hoofd een einde aan de onzekerheid.