Inter dendert voort in groepsfase CL en blijft Europees ongeslagen

Lars Capiau24 okt 2023, 20:37
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:20

Internazionale heeft de derde wedstrijd van de Champions League-campagne winnend besloten. In het eigen San Siro werd RB Salzburg met 2-1 verslagen. I Nerazzurri pakten na een kleine twintig minuten de voorsprong via Alexis Sánchez. Oscar Gloukh maakte vervolgens gelijk namens de bezoekers, maar Hakan Çalhanoglu benutte een strafschop en stelde zo gauw orde op zaken. Door de overwinning blijft Inter aan kop in Poule D, met zeven punten uit drie wedstrijden.

Nederland was goed vertegenwoordigd in de Milanese basiself. Voor zowel de onopvallend spelende Denzel Dumfries als Stefan de Vrij was namelijk een plekje gereserveerd in de defensie. Eerstgenoemde moest afgelopen weekend tegen Torino (0-3) nog genoegen nemen met een invalbeurt, maar was toen wel goed voor een assist. Davy Klaassen begon bij i Nerazzurri op de bank en viel zo'n tien minuten voor tijd in.

De eerste mogelijkheid was voor de bezoekers. Na een fraaie aanval zag Gloukh zijn inzet gekeerd worden door Yann Sommer. Na een verder weinig enerverend eerste kwartier, werkte Inter in de negentiende minuut de brilstand van het scorebord.

Een scherpe steekpass van Henrikh Mkhitaryan werd licht getoucheerd door Davide Frattesi, waardoor deze voor de voeten van Sánchez viel. De Chileen wist vervolgens wel raad met de vrije schietkans en verschalkte doelman Alexander Schlager eenvoudig: 1-0.

Een kwartier na rust trok Salzburg de stand weer gelijk. Een uitstekende lange bal van achteruit werd fraai gecontroleerd door Roko Simic. De Kroaat dribbelde eenvoudig langs De Vrij en legde breed op Maurits Kjaergaard, die vlot doortikte naar Gloukh.

De negentienjarige Israëlier aarzelde vervolgens niet en krulde de bal in één keer strak in de verre hoek: 1-1. Echt lang konden de Oostenrijkers echter niet genieten van het virtuele puntje. De Milanezen verdienden zo'n zeven minuten later namelijk een strafschop. Frattesi werd geklemd tussen twee Salzburg-verdedigers.

Waar de arbiter het voorval eerst nog wegwuifde, kreeg de thuisploeg na ingrijpen van de VAR alsnog een penalty. Daarin maakte Calhanoglu geen fout: 2-1. In de slotfase dacht Inter de wedstrijd te beslissen, maar een doelpunt van Lautaro Martínez werd door de videoscheidsrechter geannuleerd wegens buitenspel.