Inter en Napoli houden gelijke tred na waanzinnige slotfase

Gijs Freriks19 okt 2014, 22:42
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2014, 22:42

Internazionale en Napoli hebben de punten gedeeld. Beide ploegen deden tachtig minuten lang hun best om het publiek in slaap te sussen, maar in de slotfase ontspon zich nog een levendig en doelpuntrijk duel: 2-2. José Callejón leek met twee goals de held van i Partenopei te worden, maar Hernanes zorgde met een kopbal in extremis toch nog voor de gelijkmaker. Beide partijen schieten echter relatief weinig op met één punt.

Walter Mazzarri hoopte Rafael Benítez voor het eerst te verslaan en zijn elftal had in de eerste helft ook het beste van het spel. De bezoekers mochten dan ook van geluk spreken dat Internazionale bij rust niet voor stond. Een schot van Joel Obi werd in de beginfase gekeerd door doelman Rafael, Mauro Icardi schoot even later van dichtbij over en na 25 minuten bereikte een gevaarlijke voorzet van Dodo geen enkele ploeggenoot. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Hernandes, die vijf minuten voor rust tegen de paal schoot. Napoli liet zich zelden in aanvallend opzicht zien; alleen Marek Hamsik deed een poging.

Na rust waren beide partijen meer aan elkaar gewaagd en Napoli kreeg al na vijf minuten een dot van een kans: Hamsik speelde Lorenzo Insigne in het strafschopgebied vrij en de aanvaller prikte de bal tegen de paal. De angst om een doelpunt te incasseren leek groter dan de wil om er zelf een te maken en er werd dan ook nauwelijks iets gecreëerd. Nemanja Vidic kopte bij een hoekschop nog wel over en een afstandsknal van Callejón werd gekeerd door Samir Handanovic. Pas in de laatste twintig minuten kwam er wat meer leven in de brouwerij in Giuseppe Meazza. Gonzalo Higuaín kreeg een gele kaart vanwege een schwalbe, waar hij eigenlijk een vrije trap had verdiend.

Die beslissing van de scheidsrechter zorgde ervoor dat het duel ontbrandde. Ruim tien minuten voor tijd kwam Napoli op voorsprong: een ingooi kon niet worden weggewerkt en daardoor kon Callejón diagonaal uithalen: 0-1. Drie minuten later stond het echter alweer gelijk: Fredy Guarín stond koud in het veld en duwde de bal bij een hoekschop van dichtbij in het doel. Het duel leek dan ook in een gelijkspel te eindigen, maar Callejón volleerde in de negentigste minuut op aangeven van David López de 1-2 in de verre hoek. Hernanes tekende met een kopbal toch nog voor de 2-2.