Inter heeft geen kind aan Parma en profiteert van zeperd Lazio

Bart Kruyt07 jan 2012, 21:38
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2012, 21:38
/

De tijd dat Internazionale net boven of net onder de degradatiestreep bungelde is al even voorbij. Dat de ploeg van Claudio Ranieri ook veel kan scoren wordt niet vaak tentoongesteld, maar gelukkig voor de Inter-supporters kwam zaterdag Parma op bezoek. Aan de hand van een ontketende Diego Milito en een excellerende Ricardo Álvarez rolden de Milanezen de nummer dertien van de Serie A op, met klinkende cijfers: 5-0. Door de overwinning blijft Inter meedoen in de (sub)top van de Italiaanse competitie.

Met Luc Castaignos op de bank en nog zonder de geblesseerde Wesley Sneijder zocht Inter zaterdag naar de vijfde overwinning op een rij en al snel werd duidelijk dat dit wel zou gaan lukken. Na dertien minuten vond een volledig Argentijnse aanval het net van de bezoekers. Javier Zanetti leek de bal iets te hard naar Álvarez te tikken, maar deze kreeg de bal toch knap voor. Bij de eerste paal kwam Milito aangestormd om met de buitenkant van zijn rechtervoet de 1-0 aan te tekenen. Vijf minuten later schoof Thiago Motta de 2-0 rustig binnen vanaf twintig meter, na een afvallende bal uit de defensie van Parma.

/

Inter overrompelde de tegenstander met fris voetbal en een excellerende Álvarez. Zo creëerde hij een levensgrote kans voor Giampaolo Pazzini, maar de spits miste de mogelijkheid van dichtbij. Het overwicht van de ploeg van Ranieri betekende niet dat Parma geen kansen kreeg. Jonathan Biabiany kreeg halverwege de eerste helft alle ruimte om Sebastian Giovinco te bedienen, maar de aanvaller kopte van acht meter afstand naast. Ook al nam Inter wat gas terug, in de aanval was de club soeverein. De 3-0 viel zo nog voor de pauze. Maicon zette voor vanaf rechts en Milito stond vrij om binnen te koppen.

Na de fonkelende eerste helft ging Inter in het tweede bedrijf door met aanvallen en scoren. Milito nam de bal mooi mee vanaf het middenveld en bediende Pazzini; hij liet keeper Antonio Mirante na nog geen uur met een mooi stiftje opnieuw kansloos. Met nog dik tien minuten te gaan werd het vervolgens ook nog 5-0. Invaller Marco Davide Faraoni knalde een afvallende bal zonder stuit achter Mirante, die daardoor opnieuw moest vissen. Door de overwinning nadert Inter de vierde plek: de afgetreden wereldkampioen profiteerde maximaal van de ruime nederlaag die Lazio leed en heeft nog maar één punt minder dan de Romeinen. Juventus en AC Milan hebben vijf punten meer en nog een duel tegoed.