Marcus ThuramImago

Inter heeft mede dankzij dubbelslag Marcus Thuram geen kind aan Atalanta

Jordi Tomasowa30 aug 2024, 22:44
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2024, 22:47

Inter heeft Atalanta vrijdagavond met groot overmacht aan de kant gezet. Na negentig minuten stond er dankzij treffers van Berat Djimsiti (eigen doelpunt), Nicolò Barella en een dubbelslag van Marcus Thuram een 4-0 eindstand op het scorebord. Inter mag zich (tijdelijk) koploper van de Serie A noemen met zeven punten uit drie duels. Juventus, dat nog ongeslagen is, kan de eerste plek zondag weer overnemen met een zege op AS Roma.

Simone Inzaghi had tegen Atalanta geen basisplaatsen ingeruimd voor Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. De Nederlanders bleven uiteindelijk negentig minuten op de bank. Bij de bezoekers startte Marten de Roon als een van de drie centrumverdedigers in een vijfmansdefensie.

Inter kwam met een gelukje al binnen drie minuten op voorsprong. Thuram wilde voorzetten, maar zag Atalanta-verdediger Djimsiti vervolgens de bal in eigen doel glijden: 1-0.

Hakan Çalhanoglu dacht hierna de marge te verdubbelen, maar hij zag zijn vrije trap op de paal belanden. De thuisploeg drukte in de tiende minuut alsnog op zeer fraaie wijze door. De bal werd uit het zestienmetergebied van Atalanta gekopt, waarna Barella met een geweldige volley doel trof: 2-0.

Druk op de tweet, dus niet op de video, om de beelden te bekijken op X.

I Nerazzurri konden de wedstrijd binnen het half uur al vroegtijdig op slot gooien, echter raakte Thuram net als Çalhanoglu eerder in het duel de paal.

Direct na rust deelde Inter Atalanta wel de definitieve nekslag uit. Opnieuw was er een ongelukkige rol voor Djimsiti. De verdediger kopte de bal omhoog in plaats van weg uit de doelmond. Thuram toonde zich alert en schoot van dichtbij raak: 3-0.

De Franse spits stond luttele minuten later opnieuw op de goede plek en maakte alweer zijn vierde competitietreffer van het seizoen: 4-0. Inter consolideerde vervolgens de ruime voorsprong. Federico Dimarco dacht in de slotfase de score nog verder op te voeren, maar zijn treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.