voetbalzone

Inter Miami dendert door en praat ook met andere boezemvriend van Messi

Rian Rosendaal13 jun 2023, 18:52
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2023, 18:52
Advertentie

Jordi Alba is concreet in onderhandeling met Inter Miami, zo maakt Fabrizio Romano dinsdag wereldkundig. De bij Barcelona vertrekkende linksback (34) heeft daarnaast twee lucratieve aanbiedingen op zak vanuit Saudi-Arabië. Alba gaat de komende weken zijn opties zorgvuldig afwegen en zal dan pas definitief een knoop doorhakken wat betreft zijn nabije toekomst als clubspeler.

Alba maakte in mei bekend te willen vertrekken bij Barcelona, ondanks een doorlopend contract in het Spotify Camp Nou tot medio 2024. Voorzitter Joan Laporta was verrast door de mededeling van de vleugelverdediger, maar ging uiteindelijk toch akkoord met contractontbinding. Volgens Mundo Deportivo krijgt Alba nog twintig miljoen euro mee van Barcelona, een uitgesteld bedrag dat hij nog tegoed heeft uit de periode dat de Catalanen er op financieel gebied slecht voorstonden en de Spanjaard coulance toonde.

De ervaren linksback heeft er nooit een geheim van gemaakt weer samen te willen spelen met zijn goede vriend Lionel Messi. De Argentijnse vedette, die jarenlang met Alba in een kleedkamer verbleef bij Barcelona, koos onlangs definitief voor het avontuur bij Inter Miami. Alba werd door Sport onlangs ook in verband gebracht met Internazionale, Atlético Madrid en Manchester United, maar het lijkt erop dat zijn toekomst buiten Europa ligt.

Andere grote namen
Inter Miami heeft volgens Romano ook interesse in Ángel Di María, wiens aflopende contract bij Juventus niet zal worden verlengd. Hij mag daarom uitkijken naar een andere club. Sergio Busquets is eveneens een serieuze optie voor de club van mede-eigenaar David Beckham, wist Romano onlangs te melden. De Spaanse middenvelder kondigde vorige maand aan af te zullen zwaaien bij Barcelona. Hij speelde in totaal 722 wedstrijden voor de Catalanen. 567 keer stonden Messi en Busquets samen op het veld. Geen enkele andere speler stond vaker met de Argentijnse spelmaker tussen de lijnen.

Bezig met laden …