voetbalzone

Inter Miami nadert alsnog akkoord met ex-ploeggenoot Messi en Busquets

Jonathan van Haaster05 jul 2023, 23:45
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2023, 23:45
Advertentie

Jordi Alba lijkt tóch aan de slag te gaan bij Inter Miami. De transfervrije linksback is al weken in gesprek met de club, maar volgens El Mundo Deportivo werd er al een tijdje geen progressie geboekt in de gesprekken. Dat had alles te maken met trainer Gerardo 'Tata' Martino, die prioriteit gaf aan het contracteren van een centrumverdediger. El Mundo Deportivo meldt woensdagavond echter dat een deal alsnog nabij is. Miami hoopt Alba uiterlijk volgende week vast te leggen.

Weken geleden legde Miami al contact met Alba, maar na de komst van Lionel Messi en Sergio Busquets stagneerde de progressie in de gesprekken tussen de club en de verdediger. Martino werd afgelopen week aangesteld als nieuwe eindverantwoordelijke en de Argentijn kwam volgens de berichtgeving van El Mundo Deportivo tot de conclusie dat er eerst centraal achterin versterking diende te komen. De club is uitgekomen bij Sergio Ramos, die sinds deze zomer transfervrij is na zijn vertrek bij Paris Saint-Germain. Zijn mogelijke komst leek roet in het eten te gooien voor Alba, maar hij lijkt nu alsnog zijn koffers te kunnen pakken voor een avontuur in de Major League Soccer.

Alba liet zijn contract bij Barcelona deze zomer aflopen en is sindsdien op zoek naar een nieuwe werkgever. Zo werd de linkspoot eerder in verband gebracht met een transfer naar Atlético Madrid, maar die club legde onlangs vijf miljoen euro op tafel bij Celta de Vigo voor Javi Galán. Alba stond verder nog op de radar bij Internazionale, maar die club heeft zijn interesse niet doorgezet. Daarnaast zouden een Saudische club en Benfica een oogje hebben op Alba. Bij de Portugese club vertrok Alejandro Grimaldo naar Bayer Leverkusen, waardoor Alba op links een optie zou kunnen zijn voor trainer Roger Schmidt.

Sergio Ramos
Naast Alba gaat de club zich dus mogelijk ook versterker met Ramos. Eerder deze transferzomer werd de centrumverdediger ook al hevig gelinkt aan een terugkeer bij zijn jeugdliefde Sevilla. Ramos zou graag weer voor de houder van de Europa League spelen, maar een transfer ligt gevoelig vanwege zijn pijnlijke vertrek bij de club in 2005. Ramos kwam er toentertijd niet uit met de club over een contractverlenging, waarna Real Madrid de ontsnappingsclausule activeerde en Ramos besloot te vertrekken naar de Spaanse hoofdstad. Het leverde hem tijdens zijn duels met de Koninklijke bij Sevilla door de jaren heen fluitconcerten en beledigingen op van de thuisfans.

Bezig met laden …