voetbalzone

Inter Miami presenteert Busquets als nieuwe teamgenoot van Messi

Lars Capiau16 jul 2023, 22:12
Laatst bijgewerkt: 16 jul 2023, 22:12
Advertentie

Sergio Busquets is officieel speler van Inter Miami, zo maken de Amerikanen bekend via de officiële kanalen. De 35-jarige Spanjaard komt transfervrij over van FC Barcelona en tekent tot eind 2025 bij de club van eigenaar David Beckham. Hij voegt zich daar bij Lionel Messi, wiens transfer zaterdag werd aangekondigd. De Spanjaard en Argentijn worden vannacht samen in het DRV PNK Stadium gepresenteerd.

Busi zal het rugnummer 5 dragen, hetzelfde nummer dat hij ook jarenlang bij los Azulgrana droeg. Hij sloeg naar verluidt meerdere aanbiedingen uit Saudi-Arabië af, zodat hij herenigd kon worden met kameraad Messi. Het duo stond 567 keer samen op het veld. Vermoedelijk zal ook Barcelona-speler Jordi Alba zich spoedig bij het gezelschap voegen.

Busquets en Messi worden tevens herenigd met coach Gerardo Tata Martino, die in het seizoen 2013/2014 de scepter zwaaide bij de de Catalanen. Net als Beckham is ook mede-eigenaar Jorge Mas in zijn nopjes met de transfervrije aanwinst. “We zijn ontzettend blij dat we iemand met de kwaliteiten van Busquets hebben aan kunnen trekken. Hij is een van de slimste spelers ooit die deze sport beoefend heeft”, klinkt het lovend.

Het jeugdproduct van La Masia speelde uiteindelijk 722 wedstrijden voor de Catalanen, waarin de balansbewaker 11 keer scoorde en 35 keer de beslissende pass gaf. Bij het Spaanse nationale elftal maakte hij 143 keer zijn opwachting.

Bezig met laden …