voetbalzone

Inter Miami stelt oude bekende van Lionel Messi aan als nieuwe hoofdtrainer

Jonathan van Haaster28 jun 2023, 23:09
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 23:09
Advertentie

Gerardo 'Tata' Martino is de nieuwe trainer van Inter Miami, zo maakt de Amerikaanse club bekend via de officiële kanalen. De Argentijnse trainer is in afwachting van de benodigde documentatie en zal dan officieel aan de slag gaan bij de club. Martino was in het seizoen 2013/14 trainer van Barcelona en tussen 2014 en 2016 bondscoach van Argentinië, waar hij Lionel Messi onder zijn hoede had. De superster maakt naar verwachting in juli zijn debuut voor Miami.

"Ik ben erg blij om lid te worden van een grote club als Inter Miami en ik weet dat we samen veel geweldige dingen kunnen bereiken", vertelt Martino via de officiële kanalen. "De club heeft de benodigde infrastructuur om een grote club in de regio te zijn en ik geloof dat we dat met ieders harde werk en inzet kunnen bereiken." Ook mede-eigenaar David Beckham laat weten verheugd te zijn. "Tata is een erg gerespecteerd persoon in onze sport en zijn palmares spreekt voor zichzelf. Wij vinden dat hij een trainer is die past bij onze ambities als club en we zijn optimistisch over wat we samen kunnen bereiken."

Martino begon zijn trainerscarrière in Argentinië, waarna hij tussen 2007 en 2011 bondscoach van Paraguay was. Tussen 2012 en 2013 ging hij aan de slag bij Newell's Old Boys, de club waar Messi zijn eerste stappen als voetballer zette voordat hij zich aansloot in de jeugdopleiding van Barcelona. In 2013 werd Martino aangesteld als trainer van Barcelona. Met de Catalanen won hij de Spaanse Supercup, maar op de laatste speeldag in LaLiga ging het mis. In een direct duel om het kampioenschap hield Atlético Madrid stand in Camp Nou (1-1), waardoor de ploeg van Diego Simeone de titel pakte. Martino stapte vlak na de wedstrijd op. Enkele maanden later werd hij aangesteld als bondscoach van Argentinië, waar hij twee jaar zou blijven. Nadien volgden avonturen bij Atlanta United en Mexico.

Martino staat een zware klus te wachten in Miami. De ploeg uit Florida staat vijftiende en dus onderaan in de Eastern Conference in de MLS. Bovendien verloor Miami zijn laatste zeven competitiewedstrijden. Om de play-offs om het kampioenschap te bereiken moet de club minimaal als negende eindigen. Mogelijk gaat de komst van Messi en Sergio Busquets de club daarbij helpen. Van in ieder geval Messi wordt verwacht dat hij op 21 juli zijn debuut gaat maken voor Miami. Dan staat de wedstrijd om de Leagues Cup tegen het Mexicaanse Cruz Azul op het programma. Vijf dagen daarvoor worden Messi en Busquets op het veld van Miami gepresenteerd als nieuwste aanwinsten.

Bezig met laden …