Inter overtuigt nog niet maar heeft eerste competitiezege binnen

Bart Kruyt11 sep 2010, 19:57
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2010, 19:57

Rafael Benítez moet nog een hoop werk verrichten bij Internazionale. Het elftal van de Spanjaard verspeelde in de eerste competitiewedstrijd twee punten tegen Bologna en kon zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Udinese opnieuw niet imponeren. Desondanks won de regerend lanskampioen wel, waardoor het nu vier punten uit twee wedstrijden heeft.

/

Die overwinning was niet geheel verdiend. Hoewel de Nerazzurri nog wel op voorsprong waren gekomen dankzij Lúcio, kon het elftal van Benítez niet domineren tegen Udinese, dat voor rust op gelijke hoogte kwam via Antonio Floro Flores. Ook in de tweede helft was er van goed voetbal weinig sprake, maar een strafschop van Samuel Eto’o bracht uiteindelijk de beslissing.

Het begon allemaal zo goed voor Inter toen Lúcio, na een corner van Wesley Sneijder, al na zeven minuten de 1-0 op het scorebord te zette door de bal achter Samir Handanovic te krullen. De treffer van de Braziliaanse verdediger gaf de Champions League-houder echter geen vleugels en Udinese kwam beter in de wedstrijd. Na een half uur werden de bezoekers dan ook beloond met een doelpunt. Dit keer speelde Lúcio een mindere rol, doordat hij Floro Flores te veel ruimte gaf, waardoor de aanvaller kon binnenkoppen.

Alexis Sánchez, uitblinker aan de kant van Udinese, bracht de Inter-verdediging in de tweede helft een aantal keer in de verlegenheid, maar tot een doelpunt kwam het niet. Aan de andere kant zette Sneijder na een mooie actie jongeling McDonald Mariga vrij voor Handanovic. De Keniaan kon de geboden kans geen goed gevolg geven en stuitte op de Sloveense doelman.

Niet veel later kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Na een voorzet van Sneijder kwam de bal tegen de hand van invaller Gabrielle Angella aan waardoor arbiter Christian Brighi de bal op de stip legde. Eto’o miste in eerste instantie, maar verzilverde de rebound en bracht de thuisploeg op 2-1. Het was de nekslag voor de bezoekers, die na het doelpunt van de Kameroense spits het tij niet meer konden keren.