Inter pakt dankzij gouden wissel punt tegen AC Milan

Bart Kruyt24 feb 2013, 21:37
Laatst bijgewerkt: 24 feb 2013, 21:37

AC Milan is er niet in geslaagd om verder uit te lopen op stadsgenoot Internazionale. De ploeg van Massimiliano Allegri was in de eerste helft van de stadsderby heer en meester, maar beloonde zichzelf slechts met een doelpunt, gemaakt door Stephan El Shaarawy. In de tweede helft kon Milan het hoge niveau van de eerste vijfenveertig minuten niet vasthouden en daardoor kreeg Inter de kans om op gelijke hoogte te komen. Ezequiel Schelotto bewees een gouden wissel te zijn, toen hij kort na zijn invalbeurt de 1-1 binnenkopte. Door de puntendeling heeft Milan nog een punt meer dan Inter; de achterstand van Milan op nummer twee Napoli bedraagt zes punten.

/

Allegri zal niet gelukkig zijn met de remise en dat komt door de kansen die Milan kreeg in de eerste helft. De bezoekers waren voor rust duidelijk sterker dan Inter en de eerste kans kwam op naam van Mattia De Sciglio, die echter net naast schoot. Aan de overkant voorkwam Philippe Mexes een treffer van Rodrigo Palacio, voordat Mario Balotelli een enorme kans kreeg op zijn vijfde competitietreffer voor Milan. De aanvaller schrok toen Kevin Prince-Boateng een voorzet vanaf links miste en kon de bal niet controleren, waardoor Samir Handanovic kon oppikken. De keeper werd even later echter alsnog geklopt, toen Boateng El Shaarawy wegstuurde en laatstgenoemde met buitenkant voet zijn negentiende doelpunt van dit seizoen maakte.

Milan verdiende de openingstreffer, omdat het de betere ploeg was. Ook na het eerste doelpunt van El Shaarawy in een maand tijd bleven i Rossoneri domineren en het wachten was op een verdubbeling van de marge. Daar kreeg Balotelli drie goede kansen voor, maar de spits scoorde niet. Eerst werd zijn kopbal uit een corner spectaculair gekeerd door Handanovic, die even later geluk had dat Balotelli na een geweldige voorzet van De Sciglio van dichtbij op zijn lijf schoot. Kort voor rust probeerde Balotelli het nog eens, maar ook deze inzet werd gekeerd door Handanovic. Inter kwam er niet aan te pas en haalde opgelucht adem toen het rustsignaal klonk.

/

Andrea Stramaccioni besloot in de rust om in te grijpen. De Sciglio had op links steeds zeeën van ruimte en daarom besloot Stramaccioni om Javier Zanetti naar de rechtsbackpositie te halen. De Argentijn zag Inter zeven minuten na de thee bijna op gelijke hoogte komen, toen Palacio een voorzet van Esteban Cambiasso leek binnen te lopen. De aanvaller stuurde de bal echter niet ver genoeg naar de hoek, zodat Christian Abbiati kon redden. Antonio Cassano was niet op tijd bij de bal voor de rebound, waardoor Milan met de schrik vrijkwam. De bezoekers wisten in de tweede helft niet meer zo te domineren als voor rust.

Inter was op zoek naar de gelijkmaker en Stramaccioni besloot ruim twintig minuten voor tijd om Schelotto in het veld te brengen. Dat bleek een gouden greep te zijn, want kort na zijn entree was de invaller goed voor de gelijkmaker. De voorzet van Yuto Nagatomo was op maat, waardoor Schelotto binnen kon koppen. Stramaccioni leek te denken dat er nog meer in zat voor zijn ploeg en bracht ook Ricky Alvaréz binnen de lijnen, maar Inter speelde in het restant niet vol voor de overwinning. De gastheren leken wel tevreden te zijn met een gelijkspel, terwijl Milan niet meer bij machte was om iets aan de score te veranderen. De buurmannen gingen zodoende in evenwicht uit elkaar.