Inter pakt na strafschoppen Supercoppa

24 aug 2008, 23:44
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2008, 23:44
Internazionale mag een volgende Italiaanse Supercoppa aan haar prijzenkast toevoegen. De regerend landskampioen won zondagavond de eerste prijs van het nieuwe seizoen, door de strafschoppen beter te nemen dan bekerhouder AS Roma (8-7). In de reguliere speeltijd waren de ploegen niet verder gekomen dan een 2-2 remise.

Gezien het spelbeeld in de reguliere speeltijd kwam de zege Internazionale toe. Roma kreeg binnen de eerste minuut via Mirko Vucinic weliswaar de eerste grote kans, maar daarna was het Inter dat de klok sloeg en op jacht ging naar de voorsprong. Zlatan Ibrahimovic, terug in de basis na een slepende blessure, had de score moeten openen. De Zweed wist zijn eigen fraaie actie echter niet te bekronen.

Een doelpunt van Inter bleef in de lucht hangen. De equipe van José Mourinho combineerde eenvoudiger dan AS Roma en nam in de achttiende minuut de langverwachte voorsprong. Roma-verdediger Phillipe Mexes wist de inzet van Maicon nog te blokkeren, maar nieuweling Sulley Muntari stond op de juiste plek om de rebound binnen te schieten.

Regerend landskampioen Inter bleef het spel in domineren. De ploeg leek op jacht naar een volgende treffer, maar kreeg een kwartier na rust prompt een domper te verwerken. Danielle de Rossi beproefde van afstand zijn geluk en met een prachtig afstandsschot verschalkte hij Inter-doelman Julio Cesar. De treffer deed de bekerhouder duidelijk goed. Roma kwam beter in de wedstrijd en nam tijdelijk de regie over.

Inter-coach José Mourinho besloot om in te grijpen en bracht Mario Balotelli in de ploeg voor Luis Figo. Dit leek een gouden wissel te gaan worden, toen de jonge spits Inter acht minuten voor tijd op een schitterende wijze op een nieuwe voorsprong zette. Balotelli draaide zich knap vrij van twee tegenstanders en schoot de bal vervolgens fraai over Alexander Doni. De supporters van Roma legden zich bij een nederlaag neer, maar in de slotfase kopte Mirko Vučinić een hoekschop binnen en zorgde hij ervoor dat de finale een verlenging kreeg.

In deze extra speeltijd kwam de score niet meer in beweging, waardoor strafschoppen een beslissing moesten forceren. Juan miste de beslissende strafschop namens Roma, waardoor Inter beslag legde op de eerste prijs van het nieuwe seizoen.