Inter plaatst zich in 'traangaswedstrijd' voor kwartfinale Coppa Italia

Bart Kruyt18 dec 2012, 22:00
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2012, 22:00

Internazionale heeft zonder de vakantie vierende Wesley Sneijder de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. De huidige nummer twee van de Serie A was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Hellas Verona, de nummer drie van het tweede niveau van Italië. In Giuseppe Meazza, waar Hellas sinds maart 1997 ook niet meer scoorde, waren Antonio Cassano en Fredy Guarín de doelpuntenmakers.

/

De wedstrijd eindigde wat later dan gepland en dat kwam omdat het duel na een kwartier spelen moest worden gestaakt. Er werden traangasbommen op het veld gegooid, waardoor scheidsrechter Rocchi Di Firenze een pauze nodig achtte. In de vijftien minuten die toen gespeeld waren liet Hellas, dat in 1985 kampioen van Italië werd, een prima indruk achter. I Gialloblù kwamen zelfs al snel op voorsprong, maar de treffer van clubtopscorer Daniele Cacia werd vanwege buitenspel afgekeurd. De Noord-Italianen vielen aan en Inter, dat vorig seizoen in de kwartfinale zijn Waterloo vond, trok terughoudend ten tonele.

Na de rookpauze kreeg Cacia opnieuw een goede kans, maar de spits schoot uit de draai rakelings langs de paal. De 8.000 meegereisde supporters uit Verona werden aan het einde van de eerste helft stiller, want i Nerazzurri werden sterker en kregen goede kansen. Een vrije trap van Cassano ging net naast de kruising en een schot van Ricky Álvarez werd met de voeten gepareerd door doelman Rafael. Vlak na rust kwam Inter wél op voorsprong; invaller Guarín stuurde Cassano weg, die oog in oog met Rafael niet faalde: 1-0. Even later werd de score zelfs verdubbeld, ditmaal door Guarín zelf. De Colombiaan schoot een vrije trap via de muur achter Rafael, die op het verkeerde been stond: 2-0.

Hellas domineerde hierna de wedstrijd en kreeg goede kansen. Valeri Bojinov schoot van dichtbij over en Cacia vuurde op de handpalmen van Luca Castellazzi. De keeper blesseerde zich bij die actie en omdat trainer Andrea Stramaccioni al driemaal had gewisseld, trok Rodrigo Palacio de handschoenen aan. De Argentijn voorkwam met een fraaie duik in de slotminuut de aansluitingstreffer en met Inter plaatste hij zich zodoende voor de kwartfinale van de Coppa Italia.