Inter profiteert van zege Juventus, Lazio ziet Europees ticket vervagen

Matthijs van Laar09 mrt 2014, 15:59
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2014, 15:59

Internazionale is weer volop terug in de strijd om de vierde plek in de Serie A. Terwijl Fiorentina eerder op de dag verloor bij Juventus, wonnen i Nerazzurri met een minimaal verschil van Torino: 1-0. Daarnaast zijn coach Walter Mazzarri en zijn manschappen Lazio voorlopig kwijt in de race om Europees voetbal. De Romeinen verslikten zich in eigen huis lelijk in Atalanta en zijn nu afhankelijk van misstappen van de ploegen bovenin.

Internazionale - Torino 1-0
Na twee gelijke spelen won Inter zondag eindelijk weer eens, maar heel erg eenvoudig ging het aanvankelijk niet voor het elftal van Mazzarri. Torino toonde zich vooral in de openingsfase een waardige tegenstander en had al vroeg in de wedstrijd de gelegenheid om de score te openen. Ciro Immobile, die afgelopen woensdag zijn debuut maakte voor de nationale ploeg, dacht de 0-1 binnen te kunnen schieten, maar slaagde er niet in om de bal uit kansrijke positie op doel te krijgen. Tot dan toe was Inter niet veel verder gekomen dan afstandsschoten van Fredy Guarín en Hernanes. Gaandeweg de eerste helft werd de thuisploeg echter sterker en sterker en na een half uur spelende opende Rodrigo Palacio de score. De Argentijn kopte de bal uit een bijna onmogelijke hoek over doelman Daniele Padelli heen in het doel.

Hernanes had daarna de kans om de marge te verdubbelen, maar zag zijn schot net naast gaan. Na rust herpakte Torino zich en keerde de spanning even terug in de wedstrijd. Alessio Cerci had tot twee keer toe de mogelijkheid om gelijk te maken, maar de vleugelspits faalde beide keren in de afronding. Alhoewel Inter zich in aanvallend opzicht onmachtig toonde (en weinig serieuze pogingen ondernam om dat te zijn) vloeide de energie gaandeweg het tweede bedrijf weg bij de gasten uit Turijn. Zo waren i Nerazzurri uiteindelijk in staat om de voorsprong betrekkelijk eenvoudig over de eindstreep te trekken. De grootmacht uit Milaan is daardoor nog maar één punt verwijderd van de vierde plek, die nu nog bezet wordt door Fiorentina.

Lazio - Atalanta 0-1
Als Lazio nog iets wil in de strijd om de Europese tickets kan het zich geen misstappen meer veroorloven. De ploeg van Edoarda Reja verkeek zich zondagmiddag echter lelijk op Atalanta, dat na een kwartier spelen in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd produceerde. Beul van dienst was de Argentijn Maxi Moralez, die van dichtbij een rebound binnen werkte na een knappe safe van Federico Marchetti op een steenharde kopbal van dichtbij. De pogingen van Lazio om terug te keren in de wedstrijd werden ernstig gefrustreerd door Antonio Candreva, die vier minuten na de 0-1 zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte. De tien man van i Biancocelesti waren dan ook niet meer in staat om het tij nog te keren.