voetbalzone

Inter stelt publiek teleur en blijft wachten op eerste zege in 2014

Gijs Freriks13 jan 2014, 21:56
Laatst bijgewerkt: 13 jan 2014, 21:56
Advertentie

Internazionale zit in een diepe crisis. I Nerazzurri kommen maandag weliswaar naar de vijfde plaats in de Serie A, maar verspeelden alweer voor de elfde keer punten. In eigen huis kwam men niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Chievo. Inter werd donderdag ook al voor het eerst sinds 2003 uitgeschakeld in de achtste finale van de Coppa Italia. De ploeg van Walter Mazzarri wacht hierdoor nog altijd op de eerste zege in 2014.

voetbalzone

De eeuwige rivaal van Inter, AC Milan, draait eveneens moeizaam in de Serie A en ontdeed zich maandagochtend van Massimiliano Allegri. De vraag is hoe lang Mazzarri nog mag blijven zitten in Giuseppe Meazza, want na slechts één zege in acht duels worden de kolen onder zijn zetel steeds heter. De coach zag zijn manschappen al na acht minuten op achterstand komen: Alberto Paloschi won het duel van Hugo Campagnaro en schoot de bal prachtig in de verre bovenhoek. Inter toonde echter veerkracht en kwam na twaalf minuten weer op gelijke hoogte: Yuto Nagatomo schoot binnen na een knappe actie en dito voorzet van Ricardo Álvarez. De Japanner maakte alweer zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen. Nagatomo leek zestig seconden na de gelijkmaker opnieuw te scoren, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Inter kreeg voor rust nog één goede kans, maar doelman Christian Puggioni keerde een kopbal van Rodrigo Palacio. De achttienvoudig landskampioen hoopte in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het lichte overwicht kon niet worden vertaald in doelkansen. Derhalve bracht Mazzarri na 65 minuten Diego Milito binnen de lijnen. De thuisfans werden evenwel onrustiger toen Chievo een goede mogelijkheid kreeg om op 1-2 te komen: Cyril Théréau mikte na een combinatie met Paloschi rakelings naast. Trainer Eugenio Corini wilde de goal al vieren, maar keerde teleurgesteld terug naar zijn stoeltje. Inter en Chievo joegen in de slotfase op de winnende treffer, maar die viel niet. I Mussi Volanti slaagden er wederom niet in voor het eerst sinds 2011 bij Inter te winnen, maar zij zullen desondanks tevreden zijn met het punt.

Bezig met laden …