voetbalzone

'Inter strooit met miljoenen en pakt na komst Kondogbia direct door'

Bart Kruyt20 jun 2015, 20:31
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2015, 20:31
Advertentie

Internazionale is deze week niet te stoppen. De gevallen topclub schijnt een akkoord te hebben bereikt met Atlético Madrid over een transfersom voor verdediger Joao Miranda en ook de komst van defensieve middenvelder Geoffrey Kondogbia lijkt inmiddels een zekerheid te zijn. Op Twitter is een foto te zien van het toptalent van AS Monaco met algemeen directeur Marco Fassone, terwijl de twee aan tafel zitten met daarop wat papierwerk: naar verluidt het contract voor Kondogbia.

voetbalzone

Inter is dus aardig bezig op de transfermarkt, maar nog lang niet klaar. De Milanezen willen volgens de Italiaanse media direct doorpakken en zouden nu willen proberen om het met Olympique Marseille eens te worden over een transfer voor Giannelli Imbula. Lange tijd werd gedacht dat Inter de middenvelder van Marseille zag als een alternatief voor Kondogbia, maar volgens Sky Italia en Mediaset wil Roberto Mancini allebei de jongelingen hebben.

Vader en zaakwaarnemer Willy Ndangi liet maandagavond in de Italiaanse pers weten dat er zeker te praten viel over een transfer van de 22-jarige in België geboren Imbula. "Met goede spelers om zich heen, bijvoorbeeld bij Inter, kan hij zelf ook beter worden", zei Ndangi. "Dat is ook met Paul Pogba gebeurd: hij kwam bij spelers als Andrea Pirlo, Gigi Buffon en Patrice Evra terecht en aanschouw het resultaat. Mijn zoon is geschikt voor het Italiaanse voetbal en Inter zou een droomclub voor hem zijn, maar dan moet er wel een akkoord worden bereikt."

Inter en Marseille zouden dit akkoord naderen; naar verluidt moet er negentien miljoen euro worden betaald voor Imbula. Hij is net als Kondogbia een defensieve middenvelder, maar heeft meer kwaliteiten: databureau Opta rekende namelijk uit dat Imbula vorig seizoen de meeste dribbels van alle spelers in de Ligue 1 completeerde (110) en daarmee mag hij zich de dribbelkoning van de Franse competitie noemen. Mocht Imbula net als Kondogbia naar Inter komen, dan mag Mateo Kovacic naar verluidt toch naar Liverpool vertrekken.


Bezig met laden …